x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cârca de calităţi a doamnei "Cârcu"

Cârca de calităţi a doamnei "Cârcu"

de Toma Roman Jr    |    17 Iun 2010   •   00:00

Pe caniculă, acum două zile, m-a scos brusc din amorţeală o ştire. La Realitatea TV, domnii deputaţi Boureanu şi Bănicioiu se îmbrânceau pe motiv că o parlamentară pedelistă numită Doiniţa votase cu două cartele la alegerea unui judecător la Curtea Constituţională. Am zis că am găsit un idol politic nou, gata să facă orice pentru cauza lui, inclusiv să suplinească un coleg chiulangiu. Cum încă din anii '90 nu mai credeam în personaje eroice, am mai stat o oră cu nasul în televizor să aflu măcar cum o mai cheamă pe Doiniţa. S-a spus că îi zice şi Cârcu. Am făcut hop pe site-ul Camerei Deputaţilor şi nu am dat de nici un "cârc".

Presupuneam că trebuie să fie o revoluţionară de tip latino-american, care luptă sub pseudonim, ceva gen subcomandantul Marcos din Mexic sau comandantul Zero din Nicaragua. La televizor, diverşi analişti dezbăteau despre "doamna Doiniţa" fără nume de familie, ca la aprozar.
Când să consider că am rămas fără potenţial viitor lider maximo, am aruncat un ochi mai sus pe site şi am văzut că există Chircu Doiniţa-Mariana. Am presupus că fusese un sabotaj al colegilor de la mogulul Vântu menit să obtureze accesul poporului la date despre noul astru politic, fiindcă doamna de fontă are un CV impresionant la propriu. De exemplu, conform autobiografiei postate pe site-ul Parlamentului, are un certificat de "absolvire a cursului de formare continuă Metode şi tehnici de învăţare activă".

Dacă se formează continuu, cum o fi obţinut certificatul? Mai are un "certificat de competiţie Comenius", obţinut la Comenius-Italia. A mai coordonat o elevă ajunsă în faza judeţeană a olimpiadei de educaţie civică, a participat la simpozionul "Dunărea leagăn de civilizaţie", a fost în colectivul de redacţie al revistei Mlădiţe. M-am dumirit de unde îi vin calităţile de potenţial dublu votant după ce am văzut că a luat o diplomă pentru rezultate deosebite de la asociaţia "Kangourou sans frontieres". Probabil că i-a dat cangurul internaţional şi un marsupiu, în care să dosească şi cartela colegului absent. La capitolul "Competenţe şi aptitudini politice" din acelaşi CV, lucrurile se clarifică definitiv. Doiniţa e un "spirit inovator şi practic" şi posedă "adaptabilitatea la diverse situaţii". În cazul ăsta, cum să nu voteze de mai multe ori, mai ales că e specialistă şi în "lucrul cu uşurinţă în echipă"?!

Mă întrebam de ce totuşi, la nişte alegeri uninominale, ar fi votat-o cineva pe doamna asta. Poate pentru un alt episod luminos din biografia ei, când a corectat ceva la concursul de cultură "Pandurii lui Tudor".

×
Subiecte în articol: observator