x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carte şi CD cu basme – "Cenuşăreasa"

Carte şi CD cu basme – "Cenuşăreasa"

12 Noi 2009   •   00:00
Carte şi CD cu basme – "Cenuşăreasa"
0-106669-craiasazapezii2.jpgLUNI, 23 NOIEMBRIE - CELE MAI FRUMOASE POVEŞTI
Luni, 23 noiembrie nu rataţi "Cenuşăreasa" de Fraţii Grimm. Cartea va fi însoţită de CD-ul cu dramatizările poveştilor "Cenuşăreasa" şi "Albă ca zăpada şi cei şapte pitici".

Sunteţi pregătiţi să deschidem o nouă carte? Sunteţi pregătiţi de noi aventuri? De data aceasta, Fraţii Grimm ne invită în lumea cu prinţi şi prinţese a Cenuşăresei şi a Albei ca Zăpada. Apoi vom vedea cum cei doi fraţi, Hansel şi Gretel o înving pe vrăjitoarea cea rea. Veţi citi despre minunatele aventuri ale micuţului  Degeţel, dar şi legenda Babei Dochia.


CENUŞĂREASA
0-106670-craiasa_detaliu.jpg"Pe la miezul nopţii, Cenuşăreasa dădu iar să plece. Feciorul de împărat iar încercă să o conducă, dar ea se strecură cu atâta dibăcie încât el îi pierdu şi acum urma. De data asta însă, el pusese la cale un şiretlic: poruncise să fie unse cu smoală scările palatului şi, când Cenuşăreasa coborî în fugă, pantofiorul de aur din piciorul stâng îi rămase lipit de o treaptă. Feciorul de împărat îl luă în palmă şi se minună cât de micuţ şi de frumos era!
A doua zi, cu noaptea în cap, prinţul se înfăţişă la tatăl Cenuşăresei, scoase pantofiorul şi zise:
- «Voi lua de nevastă numai pe fata pe-al cărei picior se va potrivi pantofiorul acesta. De nimeni alta, în afara de ea, n-am nevoie!» (...)." În Colecţia "Cele mai frumoase poveşti" urmează minunile scrise de Charles Perrault, W. Hauff, E.T.A. Hoffman, Ion Creangă.
Cărţi minunate cu ilustraţii de excepţie. Un dar nepreţuit: Colecţia "Cele mai frumoase poveşti".

×
Subiecte în articol: observator