x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cartel Alfa cere Guvernului salvarea locurilor de muncă de la TMK Artrom

Cartel Alfa cere Guvernului salvarea locurilor de muncă de la TMK Artrom

07 Iun 2022   •   18:35
Cartel Alfa cere Guvernului salvarea locurilor de muncă de la TMK Artrom

TMK Artrom SA Reşiţa, care asigură locuri de muncă pentru 2.600 de salariaţi, este în pericol iminent de a-şi sista activitatea, susţin reprezentanţii Cartel Alfa.

Conform sursei citate, "peste mai puţin de o săptămână expiră decizia ANAF prin care sunt acordate societăţii o serie de derogări pentru a-şi putea desfăşura activitatea".

"Deşi se ştie de luni de zile de această problemă, despre faptul că peste mai puţin de o săptămână expiră decizia ANAF prin care sunt acordate Societăţii o serie de derogări pentru a-şi putea desfăşura activitatea, în ciuda eforturilor susţinute ale sutelor de persoane implicate în vederea împiedicării colapsului uneia dintre cele mai mari societăţi din România, ne aflăm în faţa situaţiei în care compania nu mai poate reînnoi contractele de furnizare de energie şi gaze, primeşte notificare de la bănci de încetare a efectuării de tranzacţii, iar furnizorii şi clienţii Societăţii au încetat deja să mai confirme tranzacţii.", se menţionează în comunicat.

Sindicaliştii susţin că pagubele suferite ca urmare a încetării activităţii "sunt imposibil de determinat în acest moment, dar ele vor fi cu siguranţă imense".

"Într-o perioadă de criză economică, când Guvernul ar trebui să ţină cu dinţii de fiecare loc de muncă care asigură ocupare de calitate şi taxe la buget, lipsa de acţiune la nivel guvernamental reprezintă o crimă socială!", se mai precizează în comunicat.

CNS Cartel ALFA solicită guvernului să emită de urgenţă documentele necesare pentru a scoate Societatea de sub regimul sancţionator pentru a împiedica încetarea definitiva şi ireversibilă a activităţii companiei şi pierderea locurilor de muncă pentru cei 2.600 de angajaţi ai întreprinderii precum şi ale sutelor de angajaţi ale căror locuri de muncă şi venituri depind orizontal de funcţionarea acestei companii.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a luat fiinţă în 1990 pentru a oferi lucrătorilor români o reprezentare reală şi democratică. Confederaţia este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale. 

×