x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CASCO VERDE/Un nou tip de asigurare pentru maşinile nepoluante

CASCO VERDE/Un nou tip de asigurare pentru maşinile nepoluante

18 Noi 2008   •   00:00
CASCO VERDE/Un nou tip de asigurare pentru maşinile nepoluante

O companie de asigurări a lansat ieri poliţa casco verde – o variantă a casco Europa – dedicată întregii game de automobile ecologice, echipate cu motoare hibride, electrice sau pe bază de combustibili alternativi.



Pentru aceleaşi categorii de riscuri, poliţa casco verde are un tarif cu aproximativ 15% mai mic, faţă de versiunea standard a casco Europa, destinată automobilelor obişnuite.
Reprezentanţii Asito Kapital admit că în prezent piaţa maşinilor nepoluante este încă într-o fază incipientă, dar consideră că ea trebuie încurajată prin oferte de acest gen sau alte acţiuni similare. "Această ofertă mai avantajoasă pentru maşinile nepoluante reprezintă, înainte de toate, un mesaj de încurajare adresat celor care au o atitudine responsabilă faţă de mediul înconjurător şi achiziţionează astfel de automobile. Pe termen mediu anticipăm o dezvoltare mai importantă a acestui segment, iar noi vrem să fim aici de la început", a declarat Marcel Pîrciog, directorul general al firmei.
Comparativ cu celelalte produse similare de pe piaţă, varianta standard a poliţei casco Europa oferită de firmă, inclusiv pentru maşinile nepoluante, se distinge prin trei elemente suplimentare de acoperire a riscurilor. Prima se referă la asistenţa tehnică rutieră ce presupune servicii integrate de intervenţie şi tractare în caz de imobilizare a autovehiculului, cea de-a doua, la extinderea acoperirii teritoriale în toate statele Uniunii Europene, dar şi în Turcia, Republica Moldova, Macedonia, Croaţia şi Ucraina, iar cea de-a treia, la acoperirea riscului de vandalism.

×
Subiecte în articol: verde!