x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Case pentru tineri

Case pentru tineri

de Elena Stan    |    23 Oct 2008   •   00:00

Lucrările la primului cartier de locuinţe destinate tinerilor din Constanţa, respectiv în localitatea Baba Novac, au demarat ieri, în prezenţa primarului din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac. Consiliul Judeţean Constanţa sprijină  proiectul iniţiat de primarul din Mangalia, suportând cheltuielile de infrastructură, privind "Programul de construire locuinţe ieftine pentru tineri destinate cumpărării", proiect care se va  extinde în toată ţara.



Locuinţele vor fi vândute la preţ de construcţie, iar terenul va fi pus la dispoziţie de către Primarie. În  mai puţin de o lună de la aprobarea proiectului s-au înregistrat la primărie aproximativ 1.000 de cereri. Persoanele care vor beneficia de locuinţă pentru tineri vor fi trase la sorţi la sfârşitul lunii noiembrie.

LEGE
Poate beneficia de locuinţe ieftine orice persoană fizică, cetăţean român, cu vârstă cuprinsă între 18 şi 35 ani la data depunerii dosarului, cu domiciliul  în Municipiul Mangalia sau care are loc de muncă pe raza administrativ­ teritorială respectivă. Pot depune cerere şi persoanele care au vârsta peste 35 de ani, numai dacă se încadrează întrunul dintre criteriile speciale, respectiv: prezintă un handicap (titularul sau unul din membrii familiei acestuia), a fost evacuat dintr-o locuinţă retrocedată în baza Legii 10/2001, provine din centrele de copii sau a înfiat copii din aceste centre. Beneficiarul unei locuinţe ieftine pentru tineri nu poate înstrăina locuinţa obţinută timp de 10 ani de la dobândirea acesteia.   

×
Subiecte în articol: romania