x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Castanii din cetatea din Alba-Iulia au inflorit a doua oară

Castanii din cetatea din Alba-Iulia au inflorit a doua oară

de Jurnalul National    |    22 Sep 2007   •   00:00

Castanii plantaţi in zona cetăţii istorice din Alba-Iulia au inflorit zilele trecute pentru a doua oară in acest an, copacii fiind o adevărată atracţie pentru locuitorii din municipiu, transmite Mediafax.

Castanii plantaţi in zona cetăţii istorice din Alba-Iulia au inflorit zilele trecute pentru a doua oară in acest an, copacii fiind o adevărată atracţie pentru locuitorii din municipiu, transmite Mediafax. Castanii sunt bătrăni de căteva zeci de ani, aflăndu-se intre Poarta I şi Poarta a II-a ale Cetăţii Vauban din Alba-Iulia, iar in aceste zile copacii sunt plini cu flori, deşi perioada normală de inflorire este in lunile de primăvară.

Mai mult, in ultimele zile, temperaturile au fost destul de scăzute in Alba-Iulia, insă in ciuda acestui fapt pomii au inflorit din nou.

Potrivit specialiştilor in pomicultură, castanii din Alba-Iulia au fost afectaţi in 1978 de ingheţ şi de atunci se comportă ciudat, inflorind uneori in perioada toamnei. Fenomenul a devenit aproape normal in ultimii ani, iar castanii infloresc cu regularitate de două ori, prima dată in martie şi apoi in septembrie.

Bătrănii din zonă spun că fenomenul nu este doar o ciudăţenie a naturii, ci vesteşte o toamnă lungă şi rece.

×
Subiecte în articol: verde!