x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cât cheltuie o companie cu 200 de angajati pe un sediu în Bucureşti, Budapesta sau Varsovia

Cât cheltuie o companie cu 200 de angajati pe un sediu în Bucureşti, Budapesta sau Varsovia

04 Dec 2013   •   11:48
Cât cheltuie o companie cu 200 de angajati pe un sediu în Bucureşti, Budapesta sau Varsovia

Companiile care detin un portofoliu tipic de spatii de birouri inchiriate in majoritatea capitalelor europene pot economisi pana la 30% prin adaptarea utilizarii spatiului la bunele practici ale pietelor locale, potrivit datelor DTZ. Wall-Street.ro a folosit instrumentul Global Occupier Metrics, lansat de DTZ, pentru a vedea unde se situeaza Bucurestiul prin raport cu alte capitale europene la nivel de costuri anuale cu spatiile de birouri, dar si cum evolueaza costurile daca scazi densitatea birourilor. Am luat ca referinta o companie cu 200 de angajati care vizeaza un sediu intr-o cladire situata la 70% pe scara calitatii si amplasarii ( unde 100% reprezinta o cladire cu o calitate foarte buna in CBD).

Astfel, o companie cu 200 de angajati care alege un birou aflat la 70% pe scara calitatii, va plati lunar pentru fiecare post de lucru 2.329 euro pe luna, costul total anual ajungand la peste 465.000 euro, in conditiile unui raport de 1 la 1 intre post de lucru si angajat. Daca raportul post de lucru-angajat este insa de 0,7, una din marjele utilizate, atunci si costurile companiei scad. Astfel, anual se vor plati 326.000 euro.

Mai multe informatii

×