x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câteva zeci de angajaţi ai companiei CFR Călători protestează în faţa Ministerului Transporturilor

Câteva zeci de angajaţi ai companiei CFR Călători protestează în faţa Ministerului Transporturilor

17 Iul 2019   •   11:51
Câteva zeci de angajaţi ai companiei CFR Călători protestează în faţa Ministerului Transporturilor

Câteva zeci de sindicalişti membri SNPFSC participă, miercuri dimineaţa, la un miting de protest în faţa Ministerului Transporturilor, în care solicită demisia directorului general al CFR Călători, Valentin Dorobanţu.

Protestatarii afişează pancarte cu mesajele "Jos labele de pe CFR Călători" şi "Demisia!" şi strigă în mod repetat "Demisia!", cu referire la directorul CFR Călători.

Sindicatul Naţional al Personalului Feroviar din Sectorul Comercial a anunţat săptămâna trecută organizarea unui protest pentru data de 17 iulie, acţiune la care ar urma să participe până la 1.000 de membrii ai sindicatului.

Potrivit liderului sindical Dragoş Tănase, principala solicitare este îndepărtarea directorului general Valentin Dorobanţu din fruntea companiei, din cauza măsurilor pe care acesta le-a luat, printre acestea numărându-se închirierea celor mai bune locomotive operatorilor privaţi şi desfiinţarea unor trenuri de navetă, profitabile.

La rândul său, administraţia CFR Călători a transmis că, alături de cele două mari federaţii sindicale, a identificat măsuri/acţiuni de creştere majoră a productivităţii muncii la CFR Călători, măsuri a căror implementare a dus la posibilitatea creşterii salariilor cu 15% începând cu data de 1 septembrie 2019, conform Contractului Colectiv de Muncă 2019/2020 înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, afirmă reprezentanţii companiei. AGERPRES

×