x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele concluzii ale medicilor legişti

Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele concluzii ale medicilor legişti

21 Ian 2014   •   14:35
Cauzele morţii lui Adrian Iovan. Primele concluzii ale medicilor legişti

Medicii legişti au stabilit cauzele morţii pilotului Adrian Iovan, care a murit în urma prăbuşirii avionului în Munţii Apuseni. Potrivit specialiştilor, Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic. În cazul studentei în vârstă de 23 de ani, de asemenea decedată în accidentul aviatic, aceasta a murit din cauza hipotermiei şi a compresiei toracelui care a împiedicat-o să mai respire.

"Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, Gheorghe Vieru.

În cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.
  
Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.
  
"Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(...)Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise", a afirmat el, potrivit Mediafax.

Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În avion se mai aflau copilotul şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

×