x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz de gripă porcină confirmat la lotul naţional de baschet juniori

Caz de gripă porcină confirmat la lotul naţional de baschet juniori

06 Noi 2009   •   00:00

Baschetbalistul din cadrul lotului de juniori care era suspect de gripă porcină a fost diagnosticat cu virusul A H1N1, în urma buletinului de analiză primit de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu de la Institutul de Seruri şi Vaccinuri "Dr. I. Cantacuzino" din Bucureşti.



Conform unui comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului, remis Mediafax, sportivul Dăscălescu Florin, component al lotului naţional de baschet juniori, care se afla în cantonament la Giurgiu, a fost izolat de restul grupului: "În cursul zilei de 5 noiembrie, Dăscălescu Florin, component al lotului naţional de baschet juniori, a fost diagnosticat cu virusul A(H1) (pandemic), în urma buletinului de analiză primit de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu de la Institutul de Seruri şi Vaccinuri «Dr. I. Cantacuzino» din Bucureşti. Sportivul se afla în cantonament cu lotul naţional, la Hotel Sport din cadrul complexului sportiv CSM Giurgiu. În cursul aceleiaşi zile, Dăscălescu Florin a fost transportat la Bucureşti, la Institutul de Boli Infecţioase «Matei Balş» pentru internare şi tratament. Aici, tânărul a primit medicamentaţia care trebuie urmată, după care i s-a permis întoarcerea la hotel, unde a fost izolat de restul grupului".

Potrivit sursei citate, au fost recoltate probe de la toţi sportivii aflaţi în cantonament la Giurgiu. "În aceeaşi zi, de la toţi copiii s-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul Dr. I. Cantacuzino. Se aşteaptă rezultatul analizelor. La această oră, restul lotului este izolat până sâmbătă. Astăzi, se vor recolta probe de la personalul hotelului în care erau cazaţi micii baschetbalişti şi de la toate persoanele care au intrat în contact cu sportivii. Menţionăm că, de ieri a început dezinfecţia hotelului. Pentru moment, s-a oprit orice activitate în sala de atletism din cadrul complexului", se arată în comunicat.

Cu toate acestea, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că nu a primit rezultatele analizelor lui Dăscălescu şi că nu ştie dacă sportivul, component al lotului '94, este purtător al virusului A H1N1. "Noi aşteptăm să primim aceste rezultate în cursul acestei zile. Deocamdată nu ştim nimic sigur, dar la Dăscălescu Florin chiar poate fi vorba de această gripă nouă, pentru că mama sa lucrează la un spital de boli infecţioase. Mai este un băiat, Raul Covaciu, care a venit răcit în cantonament, dar nu cred că la el poate fi vorba de gripă porcină. Oricum, cei doi au fost izolaţi", a spus Carmen Tocală.

Loturile naţionale de juniori '94 şi juniori '95 s-au reunit la Giurgiu, dar după apariţia acestui caz acţiunile de pregătire ale sportivilor au fost anulate. Lotul de juniori '94 ar fi urmat să dispute, la sfârşitul acestei săptămâni, două partide amicale cu reprezentativa Bulgariei, în timp ce juniorii '95 ar fi trebuit să plece în Israel.

"Am contramandat acţiunile lotului de juniori '94, care ar fi trebuit să dispute două partide cu reprezentativa similară a Bulgariei. De asemenea, am făcut analize şi lotului de juniori '95, care ar fi trebuit să plece în Israel. Din păcate, nu este o situaţie plăcută pentru copii şi părinţi, care şi-au făcut şi paşapoarte, dar asta este situaţia. Indiferent de rezultatele analizelor, acţiunile celor două loturi au fost anulate", a explicat Tocală.

×
Subiecte în articol: observator