x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz incredibil în Harghita: un consilier local a fost scos afară, cu tot cu scaun, din sala de şedinţă a CJ (VIDEO)

Caz incredibil în Harghita: un consilier local a fost scos afară, cu tot cu scaun, din sala de şedinţă a CJ (VIDEO)

28 Oct 2011   •   14:52
Caz incredibil în Harghita: un consilier local a fost scos afară, cu tot cu scaun, din sala de şedinţă a CJ (VIDEO)

Un consilier al Partidului Civic Maghiar a fost ridicat si scos cu scaun cu tot, vineri, din sala in care se desfasura sedinta Consiliului Judetean Harghita, de catre paznicii chemati de seful institutiei, Borboly Csaba. Consilierul Zsolt Arus spune ca Borboly s-a suparat cand i-a spus ca 'ar fi bine sa se termine cu minciunile in sala de sedinte'. In replica, presedintele CJ spune ca a recurs la acest gest pentru ca 'nu accept niciun fel de santaj politic, etnic sau de alta natura si voi recurge la aceasta metoda si alta data daca se va mai intampla ceva similar'.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a convocat consilierii judeteni vineri, intr-o sedinta extraordinara, care avea printre punctele de pe pe ordinea de zi aprobarea achitarii datoriilor Centrului de zi Licurici si scolii generale nr. 1, ambele din orasul Balan, catre furnizorul Hargita Gaz.

Consilierul judetean PCM Arus Zsolt a declarat ca a cerut cuvantul si i-a spus presedintelui CJ Harghita ca a venit la sedinta ca sa voteze pentru achitarea datoriilor celor doua unitati de invatamant din Balan, cerand, totodata, sa se aprobe si solicitarea facuta de un coleg al sau privind acoperirea, de catre CJ, a costurilor lucrarilor de reabilitare facute in comuna Capalnita dupa inundatiile de anul trecut, care nu au fost achitate pana in prezent.

Arus a afirmat ca, in momentul in care presedintele CJ Harghita i-a raspuns ca legea nu-i permite sa achite datoriile altor comune din judet pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, el i-a spus acestuia ca “ar fi bine sa se termine cu minciunile in sala de sedinte'. Borboly i-a cerut sa paraseasca sedinta si, in urma refuzului lui Arus, a chemat oamenii de paza sa il scoata din sala, care l-au luat pe acesta cu scaun cu tot.

Borboly Csaba a declarat, conform Antena 3, ca gestul sau nu este ilegal, ci este conform statutului alesilor locali si regulamentului Consiliului Judetean: “Nu a fost lovit sau vatamat in vreun fel, doar a fost ridicat cu scaunul si scos din sala'.

×