x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Elodia: Cioacă, la Curtea Constituţională

Cazul Elodia: Cioacă, la Curtea Constituţională

31 Mar 2009   •   00:00

Ieri, la Curtea Constituţională s-a judecat excepţia ridicată de Cristian Cioacă pentru art. 14, alin (3), din Legea 272/2004.



Articolul prevede că "părinţii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot împiedica relaţiile personale ale acestuia cu bunicii, fraţii şi surorile ori cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţa de familie, decât în cazurile în care instanţa decide în acest sens, apreciind că există motive temeinice de natură a primejdui dezvoltarea fizică, psihică, intelectuală sau morală a copilului." Prin ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate, Cioacă încearcă să amâne punerea în aplicare a sentinţei date pe 30 iunie 2008, de Judecătoria Braşov, care stabileşte că părinţii Elodiei au dreptul să-şi vadă nepotul.

"Clientul meu nu este de acord ca bunicii materni să aibă legături cu copilul, pentru a-l ocroti de abuzuri emoţionale şi fizice. (...) Este notorie relaţia de duşmănie evidentă pe care o manifestă bunicii faţă de clientul meu. Relaţia lor cu copilul va deteriora relaţia dintre copil şi clientul meu", a declarat ieri, în motivarea prezentată în faţa Curţii Constiţionale, avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.

La rândul său, procurorul de şedinţă a cerut respingerea excepţiei, arătând că "atât Constituţia, cât şi Convenţia (n.r. - asupra relaţiilor personale care privesc copiii, adoptată la Strasbourg în 15 mai 2003) ocrotesc viaţa de familie în sens larg - de facto şi extinsă". Iar din familia extinsă a copilului fac parte şi bunicii. Curtea Constituţională a amânat pronunţarea pentru data de 7 aprilie a.c.

×
Subiecte în articol: observator