x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Matei - S-a ordonat ancheta la Ilfov

Cazul Matei - S-a ordonat ancheta la Ilfov

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    27 Ian 2007   •   00:00
Cazul Matei - S-a ordonat  ancheta la Ilfov

Victor Neciu, cel care l-a acciden-tat pe Aurica Matei la data de 4 de-cembrie 2006 si a facut disparut trupul neinsufletit, va fi anchetat pentru omor deosebit de grav. Pentru modul penibil in care au desfasurat ancheta, politistii ilfoveni vor fi luati la intrebari de IGP. Jurnalul National le cere in conti-nuare demisia.

Victor Neciu, cel care l-a accidentat pe Aurica Matei la data de 4 decembrie 2006, a plecat de la locul accidentului cu tot cu victima si a lasat-o sa moara, va fi anchetat pentru omor deosebit de grav. "Apreciem ca moartea lui Aurica Matei a fost violenta… Supravietuire de ordinul minutelor, fara a depasi o ora", scrie intr-o fisa de la IML. Imediat ce vor fi eliberate raportul de expertiza medico-legala si expertiza tehnica a masinii, procurorii care se ocupa de acest caz vor reconstitui filmul infractiunii, ne-a spus Stefan Cris, procuror la Parchetul Bucuresti.

DEMISIA! Politia Ilfov a preluat ancheta la data de 9 decembrie 2006. In primele declaratii si politistii de la postul de Politie Glina, si cei de la Popesti-Leordeni au declarat ca accidentul s-a produs la data de 5. Sotia victimei si martorii, la fel. Mai tarziu, unii martori si-au amintit ca evenimentul rutier s-a consumat cu o zi inainte. La o luna dupa accident, Florin Trosca (foto), seful Politiei Ilfov, ne trimitea un punct de vedere ca reactie la dezvaluirile noastre privind ziua in care a avut loc accidentul. Din comunicat reiese ca Aurica Matei n-a mai fost vazut incepand cu data de 5 decembrie 2006. Mai mult, Trosca nu era convins la acea data nici macar de existenta accidentului.

"PRECIZARI". Ca sa-i apere pe politistii incompetenti, in comunicat el il facea mincinos pe martorul-cheie, Paul Militaru: "... Facem precizarea ca domnul Militaru Paul nu avea cum sa anunte politia la data de 04.12.2006 despre producerea evenimentului rutier, din moment ce din documentele aflate la dosar reiese clar ca persoana disparuta s-a aflat in noaptea de 04/05.12.2006 la serviciu, fiind vazuta ultima data in dimineata zilei de 05.12.2006, atunci cand domnul Militaru Paul a anuntat, in jurul orei 10:00, un echipaj de politie de la postul de Politie Glina despre posibila producere a unui accident rutier". Intr-o luna de zile, politistii nu verificasera cand iesise din tura Aurica sau in ce zi erau in tura martorii care lucrau la dispecerat. Intr-un final, localizarea criminalului a fost facuta de Serviciul Roman de Informatii. Aurica Matei va fi inmormantat astazi la Cimitirul Izvorul Rece, la ora 14:00.

VERIFICARI
Inspectorul general al Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu, a dispus ieri ca un colectiv de ofiteri din cadrul Directiei Inspectie Interna si Directiei Politiei Rutiere sa verifice modul in care politistii din cadrul IPJ Ilfov au desfasurat activitatile prevazute de lege in cazul privind moartea lui Aurica.

×
Subiecte în articol: observator