x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul RAFO-Carom / Teleproces dupa telerevolutie

Cazul RAFO-Carom / Teleproces dupa telerevolutie

de Miruna Pasa Petru    |    28 Feb 2006   •   00:00
Cazul RAFO-Carom / Teleproces dupa telerevolutie

Batalie pe viata si pe moarte pentru libertatea lui Ovidiu Tender. Dupa ore in sir de dezbateri la Tribunalul Bucuresti, procesul s-a amanat din nou pentru ca avocatii sa-si pregateasca apararea.

Tribunalul Bucuresti, ora 14.00. Ovidiu Tender s-a prezentat insotit de avocati pentru a se apara in fata propunerii Parchetului General de arestare preventiva pentru 30 de zile. La intrarea in sediul instantei, el s-a declarat pregatit sa faca fata procesului si a sustinut ferm ca dosarul sau nu este unul politic. Avocatul Marian Nazat s-a declarat insa ceva mai sceptic. El a dat de inteles ca propunerea facuta de procurori este exclusiv pentru imagine. "Dupa o telerevolutie, avem acum teleprocese. TeleRomania ramane un apendice al telejustitiei", a declarat Nazat.

"PAUZA". Nici nu s-a intrat bine in sala de sedinta, ca procesul s-a suspendat, iar judecatorul s-a retras pentru a delibera asupra unei noi cereri de amanare facute de aparatorii lui Tender. Potrivit avocatilor, nu a existat timp pentru o studiere temeinica a celor 30 de volume din dosar trimise de procurori la in-stanta. Avocatii erau insa inarmati si cu alte exceptii de procedura care ar fi blocat judecarea pe fond a cererii de arestare. Una dintre ele se aseamana izbitor cu cea invocata saptamana trecuta in cazul lui Dinu Patriciu. Aparatorii au sustinut in fata judecatorului ca lui Tender nu i s-ar fi luat o declaratie de inculpat inainte de a se cere arestarea sa.

MOTIVE. De asemenea, avocatii au contestat si sustinerile Parchetului, potrivit carora Tender ar fi incercat sa influenteze un specialist care efectua o expertiza dispusa in cauza. Ei au sustinut ca interceptarile SRI in baza carora Parchetul, a invocat acest motiv de arestare nu ar fi legale. Instanta si partile au ascultat ieri interceptarile cu pricina. Mai mult, avocatii au sustinut ca Tender nu ar fi avut de ce sa-l influenteze pe expert, deoarece expertiza cu pricina nu il viza. Vineri, 24 februarie, procurorii au cerut inlocuirea masurii de interdictie de a parasi tara cu arestul preventiv. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Dupa patru ore de dezbateri, judecatorul a dispus amanarea procesului pana joi la ora 14, acceptand astfel cererea avocatilor de a-si pregati apararea.

SI MARIAN IANCU AUDIAT
Omul de afaceri Marian Alexandru Iancu - acuzat alaturi de Ovidiu Tender pentru prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi - a fost audiat ieri de procurorii de la Parchetul instantei supreme. Marian Alexandru Iancu, alaturi de alte noua persoane, a fost trimis in judecata, in august 2005, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA.
×
Subiecte în articol: observator tender