x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul rapirii jurnalistilor - Se cere sechestru pe firmele lui Omar

Cazul rapirii jurnalistilor - Se cere sechestru pe firmele lui Omar

de Miruna Pasa Petru    |    19 Ian 2007   •   00:00

Curtea de Apel Bucuresti va hotari luni daca instituie sau nu sechestru pe firmele lui Omar Hayssam in procesul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

Ovidiu Ohanesian, una dintre victimele actului terorist, a depus ieri la instanta o lista cu 32 de societati aflate pe numele sirianului si a cerut ca bunurile acestora sa fie puse sub sechestru, pentru recuperarea ulterioara a despagubirilor cerute lui Omar. Jurnalistul a mai invocat ieri o nota a Directiei Finantelor Publice Suceava, din 2004, potrivit careia societatea sirianului, Bucovina, ar fi dat sume mari de bani firmei care s-a ocupat de campaniile electorale ale presedintelui Traian Basescu.

TEORIE. "Este vorba despre GMP Advertising, careia i-au fost virate sume de bani de la Bucovina intre anii 2002 si 2004. Sunt peste sapte miliarde de lei vechi nejustificati in aceste transferuri, in opinia mea. Simplul fapt ca intre firma lui Hayssam si cea care s-a ocupat de campania electorala a lui Traian Basescu exista legaturi ma face sa ma intreb de ce a fost lasat Omar sa plece din tara", a declarat ieri Ovidiu Ohanesian.

×
Subiecte în articol: observator