x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Simon Andreea: Poliţistul Burcuţă se consideră nevinovat

Cazul Simon Andreea: Poliţistul Burcuţă se consideră nevinovat

de Adriana Oprea-Popescu    |    02 Feb 2010   •   00:00

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General care se ocupă de cazul Simon Andreea l-au pus sub învinuire pe poliţistul Tiberiu Burcuţă pentru lipsire de libertate şi omor calificat.



Imediat după aflarea acestei veşti, Burcuţă, care este subcomisar la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Harghita, n-a vrut să facă nici un comentariu. După apariţia informaţiei în Jurnalul Naţional, poliţistul învinuit a trimis un fax la redacţie pentru a-şi susţine punctul de vedere. "Mă consider nevinovat, implicarea mea în acest caz este o eroare, am deplină încredere în activitatea organelor de justiţie şi am convingerea că voi dovedi că sunt nevinovat.

Până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile, prezumţia de nevinovăţie este aplicată", susţine poliţistul într-un text redactat, cel mai probabil, de avocatul pe care şi l-a angajat între timp.
Andreea Simon (9 ani) a dispărut în seara zilei de 15 decembrie 2005 din Miercurea Ciuc. Tiberiu Burcuţă a devenit suspect prin lipsa unui alibi, prin atitudinea nesinceră şi din cauza declaraţiilor contradictorii pe care le-a dat în timpul anchetei.

×
Subiecte în articol: observator