x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Spionaj si tradare" - Cercetari extinse, noi acuzatii

Cazul "Spionaj si tradare" - Cercetari extinse, noi acuzatii

de Miruna Pasa Petru    |    13 Ian 2007   •   00:00

Procurorii vor cere luni prelungirea mandatelor de arestare preventiva emise in cazul "Spionaj si tradare", invocand formularea unei noi acuzatii si datele gasite in computerele ridicate la perchezitii.

Aparatorul lui Vadim Benyatov, Cristian Iordanescu, a declarat ieri ca joi au fost chemati la Parchet, unde procurorii le-au adus la cunostinta "extinderea cercetarilor si formularea acuzatiei de subminare a economiei de stat". Potrivit Codului Penal, folosirea autoritatilor publice, institutiilor sau persoanelor juridice de interes public ori impiedicarea activitatii normale a acestora, daca faptele sunt de natura sa submineze economia nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la cinci la 20 de ani.

CERERI. Instanta Suprema a judecat ieri doua cereri de eliberare formulate de Dorinel Mucea, fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), si de Vadim Benyatov Don. La ora inchiderii editiei, magistratii nu luasera inca o hotarare. Toate cererile din dosarul "Spionaj si tradare" s-au mutat la instanta suprema dupa ce, la data de 22 decembrie, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, pentru tradare.

×
Subiecte în articol: observator