x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Zambaccian" - Neconstituţional

Cazul "Zambaccian" - Neconstituţional

de Miruna Pasa Petru    |    06 Iul 2007   •   00:00

Dosarul de corupţie al fostului prim-ministru Adrian Năstase ar putea fi trimis inapoi la DNA pentru refacerea urmăririi penale.

O altă posibilitate avansată de apărătorii lui Adrian Năstase ar fi ca instanţa supremă să decidă incetarea procesului penal cu privire la fostul premier, pe motiv că nu s-au respectat cerinţele legale ale invinuirii politicianului.

Curtea Constituţională a admis ieri excepţia invocată in faţa instanţei supreme de avocaţii lui Năstase şi a stabilit că aliniatele 2 şi 3 ale articolului 24 din Legea răspunderii ministeriale sunt in contradicţie cu legea fundamentală. Pe cale de consecinţă, urmărirea penală declanşată de procurorii anticorupţie impotriva politicianului are o problemă: ii lipseşte avizul prealabil, necesar pentru invinuirea membrilor guvernului. Curtea a lămurit astfel controversa juridică existentă pe marginea acestor prevederi legale şi a decis că avizul prealabil se aplică şi ex-miniştrilor cercetaţi pentru fapte comise in timpul exercitării funcţiei.

×
Subiecte în articol: observator