x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CE a trimis României 5 scrisori de punere în întârziere în domeniul mobilității și transporturilor

CE a trimis României 5 scrisori de punere în întârziere în domeniul mobilității și transporturilor

14 Mai 2020   •   17:28
CE a trimis României 5 scrisori de punere în întârziere în domeniul mobilității și transporturilor

Comisia Europeană a trimis României cinci scrisori de punere în întârziere în domeniul mobilității și transporturilor, se arată într-un comunicat al Comisiei, dat publicității joi.

Potrivit comunicatului, în cele cinci scrisori Comisia cere României să aplice corect normele europene în ceea ce privește mai multe reglementări din domeniul tranporturilor rutiere și transporturilor inteligente.

Astfel, Comisia a cerut unui număr de 10 state membre, printre care și România, să aplice corect normele privind informațiile în materie de trafic legate de siguranța rutieră. România are la dispoziție patru luni pentru a răspunde la scrisoarea de punere în întârziere; în caz contrar, Comisia poate lua în considerare adoptarea unui aviz motivat.

„Comisia solicită României, altor 6 state membre și Regatului Unit să aplice corect normele UE privind serviciile de informare în timp real cu privire la trafic. Acestea contribuie la reducerea congestionării traficului, a poluării aerului și a poluării fonice generate de transporturi. Informațiile în timp real sunt, de asemenea, esențiale pentru realizarea de hărți digitale exacte și actualizate, care sunt indispensabile pentru aplicațiile de mobilitate inteligentă”, se arată în comunicatul CE.

De asemena, CE „îndeamnă insistent” România și alte 9 state membre să aplice normele privind furnizarea la nivelul UE a serviciilor de informare cu privire la călătoriile multimodale. Reprezentanții Comisiei susțin că de multe ori persoanele care călătoresc în Europa nu dispun de informații referitoare la întreaga călătorie, de la punctul de plecare la cel de destinație. Din acest motiv, statele membre au obligația de a institui puncte naționale de acces care să pună la dispoziție informații referitoare la călătoriile multimodale.

O altă scrisoare se referă la punerea în aplicare a normelor privind serviciile de informare pentru locuri de parcare sigure și securizate. România și alte șase state membre nu au pus la dispoziție în format digital informații referitoare la locurile de parcare.

„Comisia îndeamnă insistent România și alte 10 state membre să respecte normele UE privind furnizarea de servicii de legături de date. Serviciile de legături de date sunt comunicații între aeronave și sol care sunt transmise prin legături de date, completând comunicațiile de voce utilizate în mod tradițional în cadrul controlului traficului aerian. Implementarea acestei tehnologii interoperabile în Europa este esențială pentru îmbunătățirea eficienței comunicațiilor între piloți și controlori, sporind astfel capacitatea de control al traficului aerian. Termenul limită pentru ca furnizorii de servicii de trafic aerian să pună la dispoziție și să opereze servicii de legături de date a expirat la 5 februarie 2018”, se mai arată în comunicatul CE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana romania transport