x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce au găsit vameșii spanioli într-o vailză. IMAGINEA văzută pe ecranele aparatului de scanare au ȘOCAT

Ce au găsit vameșii spanioli într-o vailză. IMAGINEA văzută pe ecranele aparatului de scanare au ȘOCAT

09 Mai 2015   •   18:43
Ce au găsit vameșii spanioli într-o vailză. IMAGINEA văzută pe ecranele aparatului de scanare au ȘOCAT

Garda Civilă spaniolă a anunţat vineri că un băiat din Cote d'Ivoire în vârstă de 8 ani a fost descoperit într-o valiză cărată de o tânără pe pasajul pietonal spre Ceuta, o frontieră terestră între Europa şi Africa situată pe coasta de nord a Marocului, scrie presa internaţională.

Băiatul, pe nume Abu, urma să-şi regăsească tatăl în enclava spaniolă Ceuta venind dinspre Maroc. Cotidianul spaniol El Pais a povestit că, după ce vameşii au făcut incredibila descoperire cu ajutorul unui scaner, membri ai Gărzii Civile au deschis valiza pentru a-l vedea ieşind pe băiatul care, a afirmat pe nerăsuflate, în franceză, "mă numesc Abu".

Atât tatăl băiatul, cât şi călăuza, o tânără marocană de 19 ani, au fost arestaţi. Ei sunt acuzaţi, printre altele, de "infracţiune contra drepturilor cetăţenilor străini" cu circumstanţă agravantă pentru că au pus în pericol viaţa unui minor.

Tatăl, care locuieşte în insulele Canare, arhipelag spaniol situat în Oceanul Atlantic, a fost arestat la câteva ore după descoperirea copilului. Bărbatul a dat asigurări autorităţilor că dorea pur şi simplu să-şi ia fiul cu el în Canare, susţinând că nu a fost la curent cu metoda utilizată pentru a-l trece clandestin graniţa pe fiul său.

Potrivit jurnalului spaniol, bărbatul, stabilit în Las Palmas, a încercat fără succes să recurgă la reîntregirea familiei pentru a-l aduce pe fiul său.

În ce o priveşte pe tânăra marocană care transporta copilul în valiză, ea nu avea nicio legătură de rudenie cu băiatul şi ar fi acţionat contra unei sume de bani. Băiatul, aparent în perfectă stare de sănătate, a fost încredinţat serviciilor sociale din Ceuta.
agerpres.ro

×