x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României

Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   21:30
Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României

Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României, după ce a eşuat să rămână în limitele de deficit bugetar: Răspunsul României la recomandarea CE a fost insuficient. Efortul bugetar a fost mult sub nivelul recomandat, iar cheltuielile au crescut mult mai rapid decât era recomandat.

Un nou raport publicat de Comisia Europeană avertizează România cu privire la măsurile insuficiente de a reduce deficitul bugetar, anunță Ziarul Financiar. Experţii Comisiei Europene consideră că România va încheia acest an cu un deficit de aproape 7%.

Totodată, României i se reproşează întârzierile în implementarea PNRR, program care trebuie finalizat până în august 2026. Instituţia recomandă ţării noastre „accelerarea semnificativă a implementării programelor politicii de coeziune şi a planului de redresare şi rezilienţă, inclusiv capitolul REPowerEU, asigurând finalizarea reformelor şi a investiţiilor până în august 2026, prin garantarea unei guvernanţe eficiente şi consolidarea capacităţii administrative”, se arată în document.

Dacă raportul va fi votat în Consiliul European, Comisia va putea suspenda sau limita fondurile europene alocate României din cauza neîndeplinirii criteriilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ce avertisment România