x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce ne va aduce in traista Presedintele Iohannis de la Bruxelles?

Ce ne va aduce in traista Presedintele Iohannis de la Bruxelles?

de Dan Constantin    |    25 Iun 2015   •   09:00
Ce ne va aduce in traista Presedintele Iohannis de la Bruxelles?
Sursa foto: Klaus IOHANNIS / Foto: Dragos Asaftei

Cum-necum, Presedintele Iohannis a gasit o cale sa ajunga par avion la Bruxelles,  la reuniunea Consiliului European. Problema de interes este cu ce vine de acolo.

Citeste si Klaus Iohannis si-a luat iar nevasta la Bruxelles

Nu ca mijloc de transport, pentru ca evident nu va face drumul retur ca Badea Cartan, marele antemergator din judetul Sibiu. Ce va aduce in traista Presedintele, pentru Romania, ca hotarari care angajeaza tara ca membru UE.

La reuniunea din 25-26 iunie se stabilesc cotele de primire de imigranti si numarul de vize acordate de fiecare tara in cadrul procesului de solidaritate si absorbtie a fenomenului.

Ppentru Romania a fost stabilita initial, dupa reuniunea Consiliului European din aprilie o cota de 1000 de imigranti dar Presedintia nu a oferit informatii despre negocieri, desi in celelalte tari dezbaterea asupra subiectului a fost intensa.

Klaus Iohannis va asista la Consiliu si la decizia privind securitatea UE, alt punct aflat pe ordinea de zi, la care se adauga strategia celor 28 in domeniul politicii digitale. Si din aceste puncte vor decurge obligatii pentru Romania. Presedintele le duce colegilor din Consiliu noua si proaspat adoptata de Parlament strategie nationala de securitate a Romaniei.

De la Bruxelles, Presedintele va veni si cu o serie de recomandari date de UE pentru programul economic de convergenta. Documentul a fost adoptat in 18 iunie dar pe la Guvern nu s-a aflat si nici Presedintia nu s-a alarmat.

Ne vom alarma cu totii cand vom vedea continutul: restrictii la deficit bugetar, acord cu FMI si restul ne va povesti pe larg, in stilul sau succint, Presedintele cand va veni de la Bruxelles.

Asteptam cu emotie!

×
Subiecte în articol: bruxelles klaus iohannis