x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce s-a întâmplat la institutul Marius Nasta? Declarații contradictorii ale autorităților

Ce s-a întâmplat la institutul Marius Nasta? Declarații contradictorii ale autorităților

22 Feb 2021   •   07:11
Ce s-a întâmplat la institutul Marius Nasta? Declarații contradictorii ale autorităților
Sursa foto: Captura Antena 3

Șeful IGSU, Raed Arafat a declarat, duminică seara că nu are informații potrivit cărora ar fi existat un incendiu la unitatea mobilă de la Institutul Marius Nasta. De asemenea, Arafat a vorbit despre cinci pacienți intubați, ambele informații fiind contrazise de conducerea institutului.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că, din primele informații, nu a fost vorba despre un incendiu. El a vorbit despre cinci pacienți intubați și doi pe ventilație non invazivă.

„Nu a fost foc, nu a fost fum în interiorul tirului. Acestea sunt informațiile pe care le avem în acest moment. Se vor evacua pacienții de acolo, trebuie să verificăm tirul în mod liniștit, mâine la lumina zilei, pentru a vedea dacă este o problemă. Pacienții din tir sunt cinci intubați, doi pe ventilație. Personalul medical este ok, nu este nicio problemă. Informațiile sunt preliminare, colegii de la ISU vă vor da informațiile exacte despre ce s-a întâmplat acolo. Dacă a fost găsit că a fost un scurtcircuit, o să zică. Așteptăm să iasă ei și să spună ce s-a întâmplat acolo. Secția mobilă a fost verificată, aceste tiruri sunt noi. Vă spun încă o dată, din informațiile pe care le am, nu a fost foc în tir”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, duminică seara, la Digi 24.

Conducerea institutului Marius Nasta a vorbit despre o flacără și fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă. De asemenea, nu este vorba despre pacienți intubați, așa cum s-a crezut inițial, ci despre pacienți cu forme severe ale bolii ventilați non invaziv. Cei șapte au fost mutați în spital și nu există persoane rănite.

Unitatea mobilă a fost adusă la Marius Nasta în luna octombrie, iar săptămâna trecută a fost închisă pentru verificări.

Sursa: Mediafax

×