x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriașe la energie. Ministru: Nu aș plăti

Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriașe la energie. Ministru: Nu aș plăti

31 Aug 2021   •   21:00
Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriașe la energie. Ministru: Nu aș plăti

Dacă ar primi o factură uriaș, despre care consideră că nu este conformă, așa cum au primit consumatorii din județul Alba, ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus că nu ar plăti.

Întrebat ce ar face dacă ar primi o factură foarte mare, cum s-a întâmplat în cazul consumatorilor din județul Alba, care au primit o factură în valoare de aproape 28.000 de lei, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că nu ar plăti.

„Eu nu aș plăti-o. Nu cred că riscă să rămână fără curent electric pentru o factură care este greșită”, a spus Popescu.

Ministrul a precizat că pentru ofertă înșelătoare, amenda dată companiei este între 5 și 10% din cifra de afaceri.

Ministrul Virgil Popescu a mai spus că, strict pentru această iarnă, în afară de legea consumatorilor vulnerabili, guvernanții iau în calcul compensarea până la nivelul venitului mediu sau a consumului mediu.

„Pentru consumatorii cu venit mediu sau consum mediu (compensăm - n.r.). Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie și se termină la 31 martie. Avem tot timpul să rezolvăm această problemă (întrebat când se va decide care este procentul de compensare sau cum se va realiza compensarea - n.r.). De consum mediu, vorbim de 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kilowatt pe an. Cu o medie de 2,5 (persoane în gospodărie - n.r.), vorbim de peste 10,5 milioane de români”, a spus Popescu.

Potrivit ministrului, la gaze naturale sunt mai puțini consumatori care vor beneficia de compensări, însă trebuie ținut cont de faptul că sunt mai puține gospodării legate la gaze decât la electricitate

Întrebat despre impactul bugetar al acestei măsuri, Virgil Popescu a spus că acum este calculat, dar sursa de finanțare e impozitul pe venitul suplimentar din reglementarea prețului la gaze.

Mediafax

×