x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce va anunța Klaus Iohannis la ora 15.00

Ce va anunța Klaus Iohannis la ora 15.00

16 Mar 2020   •   13:37
Ce va anunța Klaus Iohannis la ora 15.00

Președintele Klaus Iohannis urmează să facă declarații la ora 15.00 cu privire la starea de urgență. Tot atunci ar trebui să aflăm exact ce măsuri impun autoritățile. Aici s-ar putea regăsi restricții ale traficului sau măsuri privind munca la domiciliu.

În linii generale, acest decret poate conține:

- restricții ale transportului în București sau țară, iar deplasarea la muncă să se facă doar cu mașina personală

- restricții ale zborurilor către orice țară care este considerată zonă roșie pentru COVID-19

- toate instituțiile care pot trimite angajații să lucreze de acasă, o vor face

Și tot la capitolul măsuri s-a putea regăsi suspendarea cheltuielilor guvernamentale destinate ajutoarelor sociale. În schimb, hotelurile pot deveni centre de carantină, mai ales că în perioada următoare sunt așteptați acasă mulți români din Diaspora. Și tot în acest sens este posibil ca autoritățile să facă apel ca românii întorși din Italia, Spania, Marea Britanie sau alte țări să vină cu cel puțin 2 săptămâni înainte, pentru a sta în perioada de carantină până la Paști.

Deja au fost interzise evenimentele cu peste 50 de oameni, dar este posibil ca mall-urile și cinematografele să fie închise.

În această perioadă este de așteptat să fie adaptat programul de guvernare. Premierul Ludovic Orban a anunțat seara trecută faptul că există pregătit un plan de măsuri economice care să vină în întâmpinarea firmelor afectate direct din industria hotelieră sau de transporturi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis