x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce voci au cerut măsuri împotriva partidelor țiganilor în România?

Ce voci au cerut măsuri împotriva partidelor țiganilor în România?

de Dan Constantin    |    10 Apr 2016   •   11:39
Ce voci au cerut măsuri împotriva partidelor țiganilor în România?

Atacul din noaptea de vineri asupra cortului pregatit pentru o manifestare a Romilor atrage atentia asupra nucleelor de extremă dreapta din Romania. Reprezentanți ai romilor au avertizat asupra dezvoltării manifestărilor legionare, neolegionare, naționalist-extremiste, care și-au făcut apariția și devin violente.

Partidul NOUA DREAPTĂ a cerut explicit în februarie 2016 oprirea finanțării pentru organizațiile  și partidele  țiganilor. 

Reprezentanșii aceleiași formațiuni au cerut blocarea acordului de admisie în Romania a migranților si interzicerea construirii unei moschei la București.

Cu elemente de decor din aparițiile legionare - cruce și costume populare - reprezentanții Noii Drepte sunt prezenți la manifestațiile organizate de alte formațiuni, atrăgând atenția mass media, prin care își propagă mesaje fără declinarea identității. Au fost prezenți la manifestările de protest legate de tragedia Colectiv și au forțat intrarea la consultările de la Cotroceni pretinzând ca reprezintă societatea civilă. 

 

×