Câștigătoarea a fost aleasă din 4.434 de brânzeturi din 42 de țări.
Concursul a avut loc la un centru de conferințe din Regatul Unit, cu implicarea a 250 de jurați internaționali care au decis care ar trebui să ia coroana la ediția din 2022 a World Cheese Awards.
Câștigătoarea a fost aleasă de un grup de jurați de top, după ce lotul a fost redus mai întâi la 98 de campioni "super gold" și apoi la un ultim lot de 16.
O brânză maturată, gruyère este ușor sfărâmicioasă și este fabricată din lapte crud de vacă.
Pe locul al doilea s-a clasat o Gorgonzola Dolce DOP, o brânză moale, albastră și cu unt, produsă de De' Magi din Italia.
Toate brânzeturile au fost degustate în orb, deși, cu o echipă de jurați selectată dintr-o armată de producători de brânzeturi, vânzători, scriitori și alți experți, mulți știau mai mult sau mai puțin din ce mușcă. Câteva brânzeturi comerciale celebre cu nume mari puteau fi identificate de la un kilometru distanță.
Juriul a avut sarcina de a nota fiecare sortiment în funcție de aspectul vizual, aromă, gust și senzația în gură. Cele mai bune au primit statutul de aur, argint sau bronz, iar fiecare masă a selectat una ca fiind "super gold".
Esti in cautarea unei retete de sos gorgonzola? Afla ....