x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai scumpă dulceaţă din Europa se face la Viscri: peste 250 de euro!

Cea mai scumpă dulceaţă din Europa se face la Viscri: peste 250 de euro!

de Diana Scarlat    |    22 Sep 2012   •   07:44
Cea mai scumpă dulceaţă din Europa se face la Viscri: peste 250 de euro!

Satul Viscri, din judetul Brasov, este preferatul Printului Charles si al multor straini care au auzit de minunea comuniunii oamenilor cu natura. Si pentru ca locuitorii de la Viscri stiu ca au ce sa ofere lumii, au pregatit o dulceata care va devein celebra, nu doar datorita gustului exceptional, ci si datorita prezentarii si mai ales pretului de peste 250 de euro.

Reteta este secreta, dar producatorul ne-a dezvaluit cate ceva din secretele acestei delicatese. "Este o dulceata facuta din mai multe fructe de padure, iar prezentarea ei va fi una pentru produse de lux. Borcanele vor fi invelite intr-o tesatura cu argint si vor fi insotite de lingurite speciale, de argint', spune Cristi Gherghiceanu, unul dintre satenii de la Viscri direct implicati in lansarea pe piata internationala a acestui produs romanesc exceptional.

Cea mai scumpa dulceata din Europa se va lansa, luna viitoare, la targul de produse alimentare organizat la Paris in perioada 19-24 octombrie, iar oamenii din satul adoptive al printului Charles sunt convinsi ca francezii, si nu numai ei, le vor aprecia produsul la fel de mult cum apreciau, in perioada interbelica, celebra ciocolata a Casei Capsa, care a cucerit intreaga Europa, la foarte scurt timp dupa lansare.

Lansarea pe piata internationala a acestui produs de lux este o parte din proiectul de dezvoltare a satului Viscri, alaturi de Saschiz si alte localitati din zona Tarnava Mare, proiect la care si-a adus o parte din contributie chiar printul Charles, prin promovarea zonei la nivel international. Proiectul este finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial POS MEDIU, accesat cu ajutorul cofinantarii Orange Romania. Proiectul se axeaza pe programe de mentinere a biodiversitatii in aceasta zona, prin implicarea tuturor membrilor comunitatii si atragerea cat mai multor investitii. Toate casele din satele devenite turistice sunt inscrise in patrimonial UNESCO, inclusiv cea cumparata de printul Charles, iar turistii care se cazeaza in aceste case se pot bucura de o autentica atmosfera traditionala, dar in conditii de lux.

×
Subiecte în articol: dulceaţa viscri printul charles