x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceaţa lui Hayssam

Ceaţa lui Hayssam

de Marina Constantinoiu    |    Violeta Fotache    |    13 Ian 2008   •   00:00
Ceaţa lui Hayssam
Sursa foto: Christian Silva/

Discuţiile telefonice purtate de “fugarul numărul unu” al României, Omar Hayssam, şi procurorul Ciprian Nastasiu ridică numeroase semne de întrebare, provocând autosesizarea din oficiu a CSM.

Discuţiile telefonice purtate de “fugarul numărul unu” al României, Omar Hayssam, şi procurorul Ciprian Nastasiu ridică numeroase semne de întrebare, provocând autosesizarea din oficiu a CSM.

Comisia pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii a trimis o scrisoare către directorul SRI, George Maior, în care solicită SRI să precizeze dacă inter­ceptările convorbirilor telefonice dintre Nastasiu şi Omar Hay­ssam, date publicităţii parţial zilele trecute, în exclusivitate, de agenţia de presă Mediafax, au fost efectuate în conformitate cu legea. Anumite pasaje au atras atenţia Comisiei, în special cele în care se face referire la aşa-numitul “Profesor”, cele referitoare la posibilitatea ca Omar să fi părăsit România cu ajutorul unui pa­şaport fals, precum şi fragmen­tele în care se face referire la Comisia pentru controlul activi­tăţii SRI.

 

SĂ SE PUBLICE INTEGRAL! Potrivit declaraţiilor preşedintelui Comisiei, Radu Stroe, în scrisoare mai sunt solicitate date despre persoanele din SRI sau din afara serviciului de informaţii care ar fi avut cunoştinţă despre plecarea din ţară a lui Omar Hayssam. Stroe a mai solicitat SRI să facă public, integral, conţinutul acestor discuţii.

 

CINE ESTE “PROFESO­RUL”? Radu Stroe a afirmat că nimeni nu-l poate împiedica să solicite public procurorului ge­neral al României să stea de vorbă cu procurorul Nastasiu şi să-l întrebe despre identitatea “Pro­fesorului”, despre care Nastasiu se pare că era destul de avi­zat. La sfârşitul lunii, în jur de 25-27 ianuarie, Comisia se va reu­ni într-o primă şedinţă de lu­cru înainte de începerea sesiunii parlamentare, potrivit Rom­pres.

 

AUTOSESIZAREA CSM. În legătură cu aceleaşi înregistrări, Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat ieri, dispunând verificări în acest caz, care vor fi realizate de Inspecţia Judiciară. Consiliul Superior al Magistraturii a comunicat că, potrivit legislaţiei, are dreptul şi obligaţia de a se sesiza şi din oficiu cu privire la orice act care ar crea suspiciuni referitor la independenţa sau la imparţialitatea judecătorilor sau procurorilor.

×
Subiecte în articol: observator