La 14 octombrie 2015 trei procurori de la Parchetul Militar au decis clasarea Dosarelor Revoluției. Procurorul general interimar,înainte de finalul mandatului , atacă hotărărea și cere, în 5 aprilie 2016, redeschiderea cazului-cel mai complex și mai neterminat dosar din istoria recentă a României. Înalta Curte are autoritate să ia decizia finală.
La 13 aprilie, la Londra, un tablou semnat Andrei Ghenie, tratarea plastică a celebrei imagini a soților Ceaușescu în sala tribunalului improvizat la Târgoviște, este scos la licitație la Phillips, celebra casa specializată în comerțul de artă. Lucrarea STUDY FOR THE TRIAL este evaluată la 18 000 lire sterline.
Din praful pus peste evenimentele din decembrie 1989 iată că artiștii pot scoate lucrari viabile, cu plusul de ficțiune necesar operei. Filme, romane urmează să fie adăugate pentru traducerea romanțată a dramatismului unui punct de cotitură în istorie. Apăsarea sarcinii pentru a lămuri în instanțe adevărul juridic al unor împrejurări imposibil de încadrat în canoanele răspunderii legale revine cu obstinație. Sunt organizații și persoane care trăiesc de 26 de ani din beneficiile statutului de revoluționar, cu recompense morale meritate. Presiunea pusă pe instanțeîn numele celor 709 persoane decedate după 22 decembrie ar fi o motivație.După ce peste 4000 de dosare au cercetat faptele din Revoluție și o comisie de anchetă parlamentară le-a lăsat în ceață, marea problemă devine acum să aflăm cum s-a jucat comanda Armatei între Gușă, Stănculescu și Militaru în orele când Ceaușescu era judecat la Târgoviște. Dan Voinea, acuzator în procesul ajuns tablou la Londra, general de Justiție, a avut Dosarele Revoluției în lucru. Cercul se închide.