x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei 70 de mineri care au protestat o săptămână în subteran au ieșit la suprafață

Cei 70 de mineri care au protestat o săptămână în subteran au ieșit la suprafață

22 Feb 2021   •   20:09
Cei 70 de mineri care au protestat o săptămână în subteran au ieșit la suprafață
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cei 70 de mineri blocați de 7 zile în subteran, în Mina Lupeni, din județul Hunedoara, au ieșit la suprafață, luni seara, după ce au primit asigurări că drepturile salariale le vor fi achitate. „M-am pus în genunchi la ieșirea din mină”, a spus unul dintre ortaci, când a revenit la suprafață.

Porțile Minei Lupeni s-au deschis cu puțin timp înainte de ora 20.00, când au început să iasă minerii care se blocaseră în subteran pentru că aveau salarii și drepturi restante de mai multe luni.

Ortacii au fost întâmpinați de sute de colegi, de familii și de mai mulți locuitori din județul Hunedoara.

„Mulțumim lui Dumnezeu. M-am pus în genunchi la ieșirea din mină. Numai Dumnezeu mai putea face... Îmi era frică să nu pățească cineva ceva. Chiar dacă mai sunt mici nelămuriri, nu am vrut să pun în pericol viața minerilor din subteran. Am decis, împreună cu ei să mergem înainte, să ieșim afară”, a spus unul dintre mineri la ieșirea din Mina Lupeni.

„Vulcanul e cu voi”, „Unitate”, „Cinste lor, cinste lor minerilor”, au scandat oamenii care i-au așteptat pe mineri să iasă din subteran.

Cei 70 de mineri s-au blocat în subteran în Mina Lupeni, în urmă cu 7 zile, ca măsură de protest față de neplata drepturilor salariale.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului au ajuns, luni, la o înțelegere. Salariile restante și alte drepturi salariale vor fi plătite pe 25 și 26 februarie, a anunțat demnitarul. Liderii de sindicat le-au cerut minerilor să oprescă protestul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: greva mineri