x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei doi vânători dispăruţi după ce barca în care se aflau s-a răsturnat nu au fost încă găsiţi

Cei doi vânători dispăruţi după ce barca în care se aflau s-a răsturnat nu au fost încă găsiţi

21 Ian 2013   •   18:09
Cei doi vânători dispăruţi după ce barca în care se aflau s-a răsturnat nu au fost încă găsiţi

Echipele de intervenţie au continuat luni, fără succes, căutările celor două persoane date dispărute după ce o barcă s-a răsturnat pe Dunăre, cu o zi în urmă. Cei doi dispăruţi sunt George Durbac, de 31 de ani, consilier la APIA Giurgiu, şi Pavel Gruia, director ANIF Ilfov, în vârstă de 57 de ani.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Giurgiu, la operaţiune participă, cu cinci bărci, pompieri militari, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, iar echipele de intervenţie au găsit, luni, cinci puşti de vănătoare care aparţin persoanelor cazute în apă.

Conform autorităţilor, cele două persoane date dispărute sunt directorul Agenţiei Naţionale de îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Ilfov, Pavel Gruia, în vârstă de 57 de ani, şi George Durbac, în vârstă de 31 de ani, consilier la APIA Giurgiu.

Doi dintre supravieţuitorii accidentului de pe Dunăre sunt Vişan Stan, om de afaceri, fost poliţist de frontieră şi şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Giurgiu, Ilie Vasile.

"M-am salvat. M-am ţinut de cuiul bărcii, nu puteam înota, am 56 de ani, iar la un moment dat Dumnezeu m-a prins şi m-a ridicat spre mal, am simţit pământ sub picioare. Pe mal am mers câteva zeci de metri în locul unde aveam maşina şi am reuşit să vorbesc la telefonul mobil cu soţia şi cu cele două fiice. Nu voi mai merge la vânătoare sau cu barca pe Dunăre niciodată. M-am născut a doua oară", a declarat şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Giurgiu, Ilie Vasile, conform Mediafax.

Din declaraţiile supravieţuitorilor s-a stabilit că grupul de zece persoane plecase la vânătoare de vulpi sau şacali, iar pentru a ajunge acolo oamenii au traversat un braţ al Dunării de aproximativ 60 de metri lăţime. La dus ei au traversat apa câte cinci în barcă, iar la întoarcere, dorind să plece mai repede, s-au urcat toţi într-o ambarcaţiune de doar patru locuri, care s-a răsturnat duminică în Dunăre, în zona localităţii Slobozia din judeţul Giurgiu.

Şapte persoane au reuşit să ajungă la mal, iar celelalte trei au fost date dispărute. După câteva ore de căutări, una dintre persoanele date dispărută a fost găsită moartă. Bărbatul decedat, Elvis George Georgescu, era angajat ca agent şef principal la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Poliţiei Giurgiu şi avea 44 de ani.

Vânătoarea la care au participat cei zece a fost organizată pe fondul de vânătoare Slobozia.

×