x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centrala de la Cernavodă - Ministerul Mediului neagă informaţiile

Centrala de la Cernavodă - Ministerul Mediului neagă informaţiile

de Jurnalul National    |    26 Oct 2007   •   00:00
Centrala de la Cernavodă - Ministerul Mediului neagă informaţiile

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile nu confirmă deocamdată informaţiile neliniştitoare dintr-un raport Greenpeace, care avertiza asupra sănătăţii populaţiei şi mediului in zona centralei de la Cernavodă şi recomanda mutarea gravidelor şi copiilor din zonă.

O echipă de experţi internaţionali, condusă de doctorul Ian Fairlie, a prezentat concluziile după ce a examinat emisiile de tritiu (izotopul radioactiv al hidrogenului) de la Reactorul 1 de tip CANDU al Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă.


ANALIZE. "Noi primim in fiecare zi date de la diferite laboratoare privind situaţia de pe Dunăre şi pănă acum nu ni s-a sesizat depăşirea acestor indici. In plus, in această toamnă a avut loc expediţia ştiinţifică Joint Danube Survey. Deşi vom primi rezultatele finale abia in martie-aprilie anul viitor, experţii nu ne-au semnalat pănă acum vreun pericol la Cernavodă", a spus Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Raportul Greenpeace privind situaţia de la Cernavodă va fi prezentat publicului săptămăna viitoare.

×
Subiecte în articol: verde!