x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremonie - Onoruri militare pentru Ion Dinca

Ceremonie - Onoruri militare pentru Ion Dinca

13 Ian 2007   •   00:00

Fostul lider comunist, Ion Dinca, a fost inmormantat ieri la Cimitirul Militar Ghencea, la slujba participand cateva sute de persoane. La ceremonia condusa de sapte preoti au participat personalitati ale fostului regim comunist.

Fostul lider comunist, Ion Dinca, a fost inmormantat ieri la Cimitirul Militar Ghencea, la slujba participand cateva sute de persoane. La ceremonia condusa de sapte preoti au participat personalitati ale fostului regim comunist. Multi dintre cei care sunt activi in politica si-au trimis condoleantele prin reprezentanti care au depus coroanele in fata mausoleului. Coroane de flori cu mesaje de regret si de recunostinta au fost semnate si de familia Iliescu, de Adrian Paunescu, de familia Videanu sau de Corneliu Vadim Tudor.

Pe langa personalitatile din fostul regim, la slujba au participat si tatal lui Irinel Columbeanu, sotul lui Zoia Ceausescu, Mircea Oprean, Paul Everac si presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi, care a plecat insa imediat, venind doar sa isi prezinte condoleantele pentru "un ostas desavarsit".

La inmormantare a participat si un pluton de 30 de militari care au tras trei focuri de arma atunci cand sicriul a fost coborat in groapa. Acest gest a atras insa sanctiuni.

Potrivit Mediafax, seful comenduirii Garnizoanei Bucuresti, colonelul Florian Nitu, va fi inlocuit din functie pentru superficialitate si lipsa de tact in indeplinirea atributiilor de serviciu, dupa ce a aprobat acordarea onorului militar. Potrivit unor surse militare citate de Mediafax, Nitu a aprobat aceasta cerere pentru ca Ion Dinca figura in evidente cu gradul de general-locotenent in retragere.

×
Subiecte în articol: observator