Curtea de Apel Alba Iulia a respins o cerere de revizuire formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti privind valabilitatea autorizaţiei de construcţie pentru Cathedral Plaza, imobil ridicat lânga Catedrala „Sfântul Iosif” din Bucuresti, pe motiv ca acţiunea a rămas fără obiect. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că Arhiepiscopia a introdus în dosarul Cathedral Plaza trei cereri de revizuire privind valabilitatea autorizatiei de construire pentru imobilul ridicat lânga Catedrala „Sfântul Iosif”, respectiv la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Iaşi şi Curtea de Apel Alba Iulia. Muntean a spus ca primul termen a fost primit la cererea aflata pe rolul Curtii de Apel Suceava, apoi la cele de la Iasi si Alba-Iulia. „Prima solutie a fost data de Curtea de Apel Suceava, iar în aceasta situatie celelalte cereri de revizuire au ramas fara obiect”, a spus Muntean. El a explicat ca, practic, solutia data de Curtea de Apel Alba-Iulia la cererea de revizuire nu mai prezenta importanta, în conditiile în care o solutie pe aceasta speta a fost data anterior de Curtea de Apel Suceava.
În 12 ianuarie, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a depus la Directia Nationala Anticoruptie o cerere în care solicita procurorilor anticoruptie sa "monitorizeze" grupurile de interese care încearca sa salveze de la demolare Cathedral Plaza. Purtatorul de cuvânt al ARCB, Ieronim Iacob, declara atunci ca dezvoltatorii imobilului de birouri Cathedral Plaza au beneficiat "în permanenta" de sprijinul unor grupuri de interese "carora autoritatile statului fie le-au opus doar o rezistenta formala, fie le-au raspuns prompt favorabil, dar în afara legii, la «solicitari»".
"Numai în acest mod a fost posibila ridicarea constructiei pâna la stadiul actual. Suntem informati ca în acest moment, când s-a stabilit irevocabil de catre Curtea de Apel Suceava ca autorizatia de construire este ilegala, ceea ce va atrage demolarea cladirii, grupurile de interese insista sa salveze cu orice pret si prin orice metode aceasta constructie ridicata ilegal. Este imperios necesar ca autoritatile în drept sa monitorizeze activitatile acestor grupuri de interese si legaturile pe care acestea le stabilesc în vederea atingerii scopului urmarit, anularea unei decizii judecatoresti irevocabile si salvarea sumelor de bani investite în aceasta constructie ilegala", spunea Iacob. Curtea de Apel Suceava a admis revizuirea cauzei în dosarul Cathedral Plaza, astfel ca a ramas valabila decizia Tribunalului Dâmbovita, care a confirmat nelegalitatea ridicarii constructiei din Bucuresti.
Reprezentantii Millennium Building Development au anuntat contestarea sentintei Curtii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza si intentia de a recupera în instanta daunele de peste 22 de milioane de euro.