x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cernavodă se promovează cu Gânditorul de la Hamangia, Anghel Saligny și Alexandru Mironov

Cernavodă se promovează cu Gânditorul de la Hamangia, Anghel Saligny și Alexandru Mironov

de Diana Scarlat    |    29 Iul 2017   •   16:57
Cernavodă se promovează cu Gânditorul de la Hamangia, Anghel Saligny și Alexandru Mironov

Gânditorul de la Hamangia, Podul Anghel Saligny, cetatea antică de la Capidava, podgoriile, turismul rural şi minicroazierele pe Dunăre sunt câteva dintre atracţiile şi reperele turistice ale zonei Cernavodă, pe care românii au văzut-o mai mult din tren, autocar sau mașina personală, în drum spre mare.

“Festivalul Dunării”, organizat în aceste zile de Innovation Travel şi Primăria oraşului Cernavodă, reunește, în aceste zile, 40 de touroperatori specializaţi pe incoming şi turism intern, jurnalişti şi bloggeri, pentru a le prezenta potenţialul rivierei constănţene a Dunării, în centrul căreia stă oraşul Cernavodă, “poarta Dobrogei”. Astăzi, invitaţii ajung şi pe vestita insulă Inelul de Piatră, de la Capidava, unde vor asista la deschiderea Academiei de vară Atlantykron, eveniment unic în lume, ajuns la ediţia 28, care în acest an se desfăşoară între 28 iulie şi 6 august.

Tot astăzi, la Casa de Cultură Cernavodă se desfășoară o ediţie regională a Romanian Travel Forum, unde vor participa circa 100 de reprezentanţi ai industriei turistice, jurnalişti şi bloggeri din întreaga ţară. “Conferinţa îşi propune o mai bună comunicare între touroperatorii români specializaţi pe incoming, turism intern şi MICE - industria de evenimente -, touroperatorii internaţionali interesaţi de turismul dunărean, proprietarii români de structuri de cazare şi reprezentanţii mass-media, pentru conştientizarea importanţei dezvoltării turismului dunărean. Evenimentul urmăreşte identificarea unor soluţii de promovare şi valorificare a potenţialului Dunării în arealul judeţului Constanţa, dezvoltarea parteneriatului public-privat în regiunea constănţeană a Dunării, promovarea către investitori a potenţialului turistic al Dunării precum şi modernizarea, dezvoltarea sau crearea facilităţilor portuare turistice de pe Dunăre pentru a permite acostarea vaselor de croazieră în aceste porturi”, explică Raluca Repanovici, reprezentantul Innovation Travel.

Specialiștii în turism și vedete SF

Printre speakeri şi invitaţi se numără Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral – Delta Dunării, Alexandru Mironov, jurnalist de ştiinţă şi scriitor, Radu Dop, membru fondator al Centrului de Studii pentru Științe de Graniță și al Asociației de Telemedicină şi Aplicații Spațiale pentru Sănătate, Sorin Repanovici, coordonatorul general al Academiei Atlantykron (Capidava), echipa ASSIVALUE SRL compusă din Giuseppe Montemurro, Antonio Acito, Mirela Moroşanu – care va prezenta conceptul de “Muzeu virtual – tehnologie virtuală”, Liviu Cristian Negoiţă, primarul oraşului Cernavodă, Valentin Stanciu, primarul comunei Topalu, și Bogdan Bola, consilier judeţean Constanţa. Sunt prezentate proiecte de dezvoltare a rivierei dunărene de la Hârşova la Ostrov, precum şi noi produse turistice care să valorifice mai bine potenţialul Dunării, precum lansarea de minicroaziere de o zi sau de mai multe zile, dedicate inclusiv turiştilor români.

 

Oportunități pentru turismul „de nișă”

Zona Cernavodă este ideală pentru cei care preferă turismul „de nișă”. Nu este nevoie de turism de masă, pentru a face să prospere o regiune atât de bogată în elemente de unicitate, ci doar de o bună gestionare, inovare și promovare a avantajelor, care aici sunt din belșug. “Aşa cum Constanţa beneficiază de Riviera maritimă, judeţul mai are şi o rivieră vestică, dunăreană, care, până în prezent, nu a fost exploatată sufficient din punct de vedere turistic. Fireşte, dacă Litoralul este dedicat turismului de masă, având sute de mii de locuri de cazare, riviera dunăreană poate atrage turiştii amatori de circuite culturale sau vitivinicole, de ecoturism, de turism de aventură, de turism active, în natură, sau de croaziere. În prezent, şi în regiunea Dunării dobrogene au început să se dezvolte investiţii în hoteluri mici sau în pensiuni rurale şi agroturistice. Un punct în minus îl reprezintă, la ora actuală, lipsa exploatării turistice a Dunării în sine: sunt necesare investiţii în ambarcaţiuni şi vase mici de croazieră, care să permită programe de agrement. Pe partea de turism cultural, regiunea are câteva obiective turistice de mare importanţă: podul Anghel Saligny, considerat unic în Europa la vremea inaugurării, un “turn Eiffel” pe orizontală al acelei perioade, cetatea antică de la Capidava, Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă” din Topalu, care deține peste 200 de lucrări de artă realizate de către unii dintre cei mai mari pictori și sculptori ai României, podgii, crame și multe alte atracții pentru turismul de nișă”, explică Traian Bădulescu, specialist în turism și asociat Innovation Travel.

×