x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceva de dulce posteveniment

Ceva de dulce posteveniment

de Anca Scarlat    |    22 Apr 2007   •   00:00

Intre două- cică nu-ţi e bine, da' nici foarte rău. Intre două mitinguri. Ăla de joi şi ăla anunţat azi. In Bucureşti le e rău doar celor care mănancă prea multă ciocolată. La Targul de Cafea şi Ciocolată.

Marin Raica/JURNALUL NATIONAL
Intre două- cică nu-ţi e bine, da' nici foarte rău. Intre două mitinguri. Ăla de joi şi ăla anunţat azi. In Bucureşti le e rău doar celor care mănancă prea multă ciocolată. La Targul de Cafea şi Ciocolată.

Asta pentru că mitingu' s-a mutat din Piaţa Universităţii la World Trade Center. "Mami, mami, vreau şi io de-alea, mamiii!" "De care, dulceaţă?" "De-alea de-acolo de sus. Cu steluţe. Şi inimioare. De-alea roşii. Şi..." "Şi eu vreau căţel din ăla in cutie cu oase care doarme acolo!" Copii pofticioşi alergau ieri prin targul de ciocolată fără nici o grijă. Dar nu numai ei. Cu ochii mari, larg deschişi, bucureşteni de toate varstele s-au unit intru ciocolată şi au uitat de absolut tot ce i-ar fi putut deranja.

REVELAŢIA. "Iulia, ştiu! De ziua mea vreau să-mi iei una de-asta. Maaare!" Viitoarea posesoare a fantanii de ciocolată, o adolescentă cu prea puţine kilograme pentru a fi credibilă, se oprise siderată in faţa standului din care ciocolata lichidă curgea in valuri, in acelaşi ritm cu ochii doritorilor care aşteptau tremurand de nerăbdare la coadă. In timp ce preşedintele suspendat lua pulsul popularităţii şi făcea triangulaţii prin Piaţa Sfatului din Braşov, la braţul soţiei. Adică era la băi. De mulţime, evident. Capitala s-a bucurat de linişte. Şi capitaliştii s-au imbăiat in arome puternice, foarte dulci. "Ce să fie? Preşedinte? Ce mă interesează pe mine ce face preşedintele? Ha-ha! Azi e sambătă şi am venit la ciocolată", zicea ieri un bătran fără griji. Oricare ar fi evenimentele scenei politice romaneşti, s-a dovedit că tot ea, ciocolata, le rezolvă pe toate...

GLOBALIZARE. Mai eficientă ca pipa păcii, ciocolata a demonstrat incă o dată - dacă mai era nevoie - că nu-i rezistă nimeni. In faţa ei nu mai contează diferenţele de varstă, sex, religie, culoare politică, etnie, clasă socială şi alte nimicuri de-astea. Pentru că toate se topesc in haosul dulce. Şi viaţa e maro, dar nu in sensul ăla, ci in ăsta! Ieri şi azi, de la 10 dimineaţa - şi unii chiar s-au trezit devreme! - pană la 8 seara. Cu premii, tombolă, muzică, dans, facepainting in culori şi ciocolată. Cu animatori, baloane colorate şi reclame. Dar mai ales cu acea fericire care se citeşte pe feţele tuturor in faţa ei!

DANDYSM ŞI ESENŢE TARI. Deşi targ popular, cu toate ingredientele evenimentelor de secol XXI, fiind vorba de ciocolată, a fost impănat cu urme ale modei "fin de siecle". Asta pentru că ciocolata, ca şi parfumurile au o istorie oarecum comună, cu apogeul pe la sfarşitul secolului XIX, cand lumea bună a Europei căuta esenţe rare. Standul ceainărie, cu iz de salon londonez, aminteşte oarecum timid, intr-un colţ, de vremurile apuse. Pentru că intre timp eleganţa s-a mutat in piaţă, iar "piaţa" a devenit centru comercial de lux. La care toată lumea are acces acum, la inceput de nou mileniu. Pană diseară la 8, cu alte concursuri, premii, dansuri africane şi surprize pentru toată lumea.
Aşa că, cetăţene, nu ceda! Ciocolata e a ta!
×
Subiecte în articol: observator ciocolata ciocolat