Conducerea Camerei Deputaţilor a avut pe ordinea de zi a şedinţei de ieri un memorandum privind rentabilizarea activităţii de alimentaţie. Centrul Internaţional de Conferinţe, care organizează evenimentele din cadrul Palatului Parlamentului, a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să aprobe organizarea de evenimente familiale în incinta Parlamentului, conform ştiripesurse.ro. Subiectul nu a mai fost dezbătut, dar deputatul Nicolae Mircovici consideră că anumite spaţii din Palatul Parlamentului ar putea fi folosite pentru organizarea unor evenimente contra cost, dacă acest lucru nu contravine bunelor moravuri.
“Din punct de vedere al eficienţei, pragmatismul ne-ar determina ca ceea ce este eficient şi nu este contrar normelor morale, normale într-o societate să fie exploatat. (...) Cred că ceea ce cu generozitate această clădire oferă nu este rău să fie folosit în interesul oamenilor, iar banii obţinuţi vor diminua efortul bugetar. Din punctul meu de vedere, tot ceea ce este util şi ceea ce aduce bani şi nu contravine bunelor moravuri şi normelor de normalitate ar trebui exploatat', a declarat deputatul Niculae Mircovici, citat de Agerpres. El susţine că “nu poţi face comparaţie între o activitate politică şi o petrecere care are altă conotaţie şi la care nu se iau decizii', arătând că “imaginea Parlamentului e dată de activitatea din comisii şi plen”. Ca atare, spune Mircovici, e normal ca acest lucru să nu fie comparat cu ceea ce se întâmplă în altă parte.
Nunţi doar cu apă şi suc
“Este normal ca un lucru pe care îl ai şi poate fi util să fie folosit. Mi se pare că în mod pragmatic ar trebui să putem utiliza acele lucruri care construiesc bani. Dacă o sală este închiriată pentru o dezbatere publică, acea sală va fi folosită în acel scop. (...) Hai să renunţăm la nunţi, la restaurante, la tot ceea e viaţa normală şi în loc să fim nişte oameni corecţi să încercăm să prezentăm o altă faţetă decât cea pe care o avem. Nu mi se pare corect”, a adăugat Mircovici. Mai mult, deputatul spune că la o nuntă sau un botez nu înseamnă neapărat să bei să-şi pui în cap. Dimpotrivă, el spune că a fost la multe nunţi la care s-a băut doar apă şi suc. “Sunt anumite zone la care religia interzice consumul de alcool şi oamenii sunt fericiţi şi nu sunt trişti. Dar eu consider că şi alcoolul face parte din meniu, iar existenţa alcoolului nu face parte din starea de beţie”, a mai spus Mircovici.