x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chiţac, eliberat o lună

Chiţac, eliberat o lună

de Mara Raducanu    |    18 Iun 2009   •   00:00
Chiţac, eliberat o lună
Sursa foto: ALEX TUDOR/ROMPRES/FOTO

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis ieri eliberarea lui Mihai Chiţac (foto) din penitenciar pentru o lună. Instanţa a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de fostul general, pentru internare, după ce acesta a fost programat la operaţie la data de 22 iunie.



Instanţa militară a decis ca Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar la 21 iunie, cu o zi înainte de data stabilită pentru operaţie. La termenul de marţi, instanţei i-a parvenit un document emis de Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, care arată faptul că Mihai Chiţac a fost programat pentru a fi operat la 22 iunie.

Având în vedere primirea acestui document, instanţa a decis să nu mai aştepte vreun supliment la expertiza medico-legală şi a început dezbaterea pe fond. În susţinerea solicitării, avocatul lui Mihai Chiţac, Alice Drăghici, a arătat instanţei că tot ceea ce doreşte acesta este să fie operat, să-şi revină din punct de vedere fizic pentru ca apoi să se întoarcă în penitenciar şi să execute pedeapsa.

Victor Athanasie Stănculescu a ieşit din Spitalul Penitenciar Jilava, la 12 mai, după ce Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis eliberarea lui pentru un an, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

×
Subiecte în articol: observator