x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci avioane F-16 românești și un bombardier american, la exercițiul South Paw

Cinci avioane F-16 românești și un bombardier american, la exercițiul South Paw

14 Sep 2020   •   21:31
Cinci avioane F-16 românești și un bombardier american, la exercițiul South Paw
Sursa foto: pixabay.com

Cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române, alături de un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress, au participat luni la exercițiul aerian South Paw, a anunțat MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale MApN), exercițiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței - Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei și a contribuit de asemenea „la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității regionale”.

În spațiul aerian românesc, exercițiul a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene și de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) și a inclus misiuni de interceptare și escortă executate cu cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress.

Conform MApN, participarea aeronavelor românești la acest tip de activități permite antrenarea personalului și contribuie la dezvoltarea cooperării multinaționale.

„În ciuda provocărilor pe care le prezintă în prezent pandemia COVID-19, prin executarea cu succes a exercițiului de antrenament în comun, forțele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-și execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare și interoperabilitate”, se mai arată în comunicat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avioane F-16 românești