x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci secretari de stat riscă demiterea pentru absenţa la CNU

Cinci secretari de stat riscă demiterea pentru absenţa la CNU

12 Iun 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care nu au participat la şedinţa de vineri ar putea fi imediat înlocuiţi şi demişi. Şase persoane, majoritatea secretari de stat, au lipsit de la şedinţa Comitetului Naţional de Urgenţă convocat ca urmare a declarării de către OMS a pandemiei de gripă la nivel mondial.



Cele şase persoane care au preferat să-şi trimită consilierii în loc să participe ei înşişi provin atât din zona PSD şi PDL: Cătălin Roşculete, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, este un apropiat al socil-democratului Ioan Toma,lidrrul PSD Olt, în timp ce un alt absent, Constantin Mitu, de la Ministerul Educaţiei, provine din rândurile PSD Prahova condusă de Marian Săniuţă.

Boc are de gând să demită şi proprii oameni de partid care au strălucit în lipsă. Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, fost liberal intrat în PDL, via Stolojan, secretarul de stat Marius Fecioru de la Ministerul Comunicaţiilor, reprezentant al PDL Braşov la nivel guvernamental şi omul lui Videanu, telormăneanul Ion Năstăsescu, preşedintele Agenţiei Nucleare, dar şi Eugen Bancheş, consilier la aceeaşi Agenţie ar putea fi nevoiţi să-şi prezinte demisiile dacă premierula vorbit serios în legătură cu schimbrea lor din funcţie.

Şeful Executivului i-a avertizat pe reprezentanţii instituţiilor publice abilitate că nu acceptă absentarea de la întrunirile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Nu există niciun fel de justificare de a nu fi prezent la o reuniune excepţională a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, exceptând situaţiile când tu eşti trimis să rezolvi o situaţie de urgenţă. De aceea, am dispus măsurile necesare, cei care lipsesc vor fi imediat înlocuiţi şi demişi şi puşi oameni care să asigure continuitatea funcţionării statului, inclusiv într-o asemenea situaţie", a declarat Emil Boc.

"Indiferent unde eşti te urci în maşină, în avion şi vii la Comitet. Nu accept conducerea prin persoane interpuse", a smai susţinut premierul Emil Boc, referindu-se la două cereri de înlocuire a titularilor Comitetului care au motivat că sunt în teritoriu şi nu pot participa la şedinţă.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator