x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine a fost Dumitru Sechelariu

Cine a fost Dumitru Sechelariu

16 Feb 2013   •   11:34
Cine a fost Dumitru Sechelariu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Până în momentul în care a ocupat fotoliul de primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, care anul acesta ar fi împlinit 55 de ani, avea afaceri în domeniul transportului internaţional şi al comerţului, prin lanţul de magazine "Selena". 

 
De asemenea, a fost patronul trustului de presă "Deşteptarea" şi acţionar principal al Fabricii de Hârtie "Letea" Bacău, fiind şi preşedinte de onoare al FCM Bacău.
 
De-a lungul anilor, Sechelariu a fost urmărit penal pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, luare de mită, înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor publice. 
 
În perioada celui de-al doilea său mandat ca primar al Bacăului, 2000 - 2004, Consiliul Local a acceptat 179 de schimburi de teren, în urma cărora Sechelariu şi alte câteva persoane fizice şi juridice au beneficiat de aproximativ 80.000 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local Bacău.
 
În 2005 a petrecut 45 de zile în arest, fiind acuzat de luare de mită, schimburi şi achiziţii ilicite de terenuri, fiind ulterior achitat.

×