x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cioacă, liber pe hârtie

Cioacă, liber pe hârtie

29 Ian 2008   •   00:00

15:53 Curtea de Apel Braşov a admis ieri cererea de eliberare sub control judiciar a poliţistului Cristian Cioacă în dosarul privind violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu.

Curtea de Apel Braşov a admis ieri cererea de eliberare sub control judiciar a poliţistului Cristian Cioacă în dosarul privind violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu.

În cadrul şedinţei de aproximativ o oră, Cioacă a prezentat instaneţei motivele pentru care îşi susţine cererea de eliberare sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

"Sunt ofiţer de Poliţie şi nu am de ce să mă sustrag urmăririi penale. Menţionez că nu am făcut acest lucru nici până acum şi nici nu am de gând să fac asta. Am un copil de trei ani pe care doresc să îl văd cel puţin în week-end, deoarece în timpul săptămânii sunt la serviciu”, a spus Cioacă.

Poliţistul a precizat că tocmai faptul că are un loc de muncă contituie o garanţie că nu se va sustrage urmăririi penale şi că poate fi cercetat în stare de libertate. El a precizat că nu are posibilităţi materiale să îşi aducă fiul la Braşov, deoarece, după punerea în mişcare a urmăririi penale, i s-a diminuat salariul cu 20% şi a fost pus la dispoziţia IPJ Braşov, unde a îndeplinit doar anumite sarcini date de şeful său direct, în scris. Cristian Cioacă nu va fi eliberat efectiv decât în cazul în care recursul declarat de procurori împotriva hotărârii de astăzi va fi respins de instanţa supremă.

 

 

 

Cititi si:

Dosarul privind spargerea adreselor de e-mail
Soţul Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă, a fost dus ieri încătuşat la Curtea de Apel Braşov, unde nu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Parchetul a declarat recurs. Cioacă este acuzat că a plătit 3.000 de euro unui specialist IT, instigându-l să spargă căsuţa poştei electronice a soţiei sale. Apărarea lui susţine că "povestea este cusută cu aţă albă"!

 

Corespondenţa dintre Elodia şi amant
Corespondenţa dintre avocata Elodia Ghinescu şi amantul său incepe din aprilie 2007, dată la care SPP-istul a fost trimis in Afganistan. Cei doi se cunoşteau din iunie 2006 şi, aşa cum reiese din mail-urile pe care şi le-au trimis, incepuseră relaţia incă de atunci.

×
Subiecte în articol: observator cioacă