x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ciolacu cere demisia șefilor instituțiilor cu atribuții de control în căminele de bătrâni

Premierul Ciolacu cere demisia șefilor instituțiilor cu atribuții de control în căminele de bătrâni

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   12:45
Premierul Ciolacu cere demisia șefilor instituțiilor cu atribuții de control în căminele de bătrâni
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu cere demisia șefilor instituțiilor cu atribuții de control în căminele de bătrâni. De asemenea, șeful Guvernului solicită verificări ale căminelor în întreaga țară.

Declarația a fost făcută vineri, înainte de ședința de Guvern. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a reacționat în urma dezvăluirilor privind modul în care erau chinuiți bătrânii în două azile din Ilfov.

„Eu personal nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă”, a dezvăluit premierul.

Marcel Ciolacu a mai cerut miniștrilor să se implice astfel încât ancheta să se desfășoare cu celeritate.

„Acest grup infracțional, organizat cu complicitatea unor funcționari, trebuie să răpundă cât mai rapid ”, a spus Ciolacu.

Premierul a solicitat demiterea tuturor șefilor de instituții cu atribuții de control. Ciolacu a nominalizat trei instituții și anunțat că toate centrele din țară, private sau de stat, vor fi verificate în următoarea perioadă. De asemenea, șeful Guvernului așteaptă explicații de la polițiștii care nu au luat măsuri deși agresiunile împotriva bătrânilor erau cunoscute.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu demisie sefi azil