x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu va sesiza CCR cu un conflict Parlament-Guvern privind angajarea răspunderii pe bugetul pe 2020

Ciolacu va sesiza CCR cu un conflict Parlament-Guvern privind angajarea răspunderii pe bugetul pe 2020

19 Dec 2019   •   13:51
Ciolacu va sesiza CCR cu un conflict Parlament-Guvern privind angajarea răspunderii pe bugetul pe 2020

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, va sesiza Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern în legătură cu angajarea răspunderii Executivului pe proiectul de buget pe 2020, au declarat, joi, surse politice.

Potrivit surselor citate, acest demers ar viza împiedicarea pe viitor a unui Guvern să procedeze în acest fel pentru adoptarea bugetului de stat, dar nu va avea ca efect amânarea intrării în vigoare a legii bugetului pe acest an.

În acelaşi timp, separat, PSD va decide luni, în Comitetul Executiv Naţional, dacă va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului pe buget. În şedinţă se va discuta şi posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură.

Totodată, PSD ia în considerare şi sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului pe modificările la Ordonanţa de urgenţă 114/2018, urmând să fie atacată pe fond, nu pe formă, au mai precizat sursele citate. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu