x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulație în condiții de iarnă pe DN 67 C Novaci-Rânca. Pe Transalpina stratul de zăpadă depășește un metru

Circulație în condiții de iarnă pe DN 67 C Novaci-Rânca. Pe Transalpina stratul de zăpadă depășește un metru

07 Dec 2013   •   14:01
Circulație în condiții de iarnă pe DN 67 C Novaci-Rânca. Pe Transalpina stratul de zăpadă depășește un metru

Șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor, a declarat sâmbătă, că pe drumul care urcă spre stațiunea Rânca se circulă în condiții de iarnă, iar accesul mașinilor neechipate corespunzător este interzis în zonă.

Drumarii au intervenit cu șapte utilaje pe DN 67 C Novaci-Rânca, iar la intrarea pe acest drum au fost instituite filtre de poliție care nu permit accesul autovehiculelor fără cauciucuri de iarnă și lanțuri.

Transalpina este închisă de mai bine de o lună, aici stratul de zăpadă depășind un metru.

"În Rânca, la 2.000 de metri, este zăpadă multă, este normal, se circulă mai greu. Suntem cu șapte utilaje pe drum, șase plus încărcătorul. Fără lanțuri nu se poate urca la Rânca. Au fost câteva momente când am fost nevoiți să grupăm autovehiculele, autoturismele în special, și să le însoțim pe o porțiune de cinci kilometri cu utilaje în față, pentru a putea trece de zona unde se creează suluri de zăpadă din cauza viscolului. Vântul a suflat și cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră. Le transmit conducătorilor auto să nu vină fără lanțuri și cauciucuri de iarnă. La Novaci sunt filtre de poliție la urcare pe drumul spre Rânca. Pe Transalpina stratul de zăpadă depășește un metru, iar în stațiune are 50 de centimetri", a precizat Ion Tudor, potrivit Agerpres.

Șeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat că pe pârtia M 1 din Rânca se poate schia fără probleme.

×