x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia trenurilor a fost blocată în gara Comarnic

Circulaţia trenurilor a fost blocată în gara Comarnic

16 Aug 2009   •   00:00

Trenul rapid internaţional 347-2, care circulă pe relaţia Viena - Bucureşti, a fost oprit în gara din localitatea prahoveană Comarnic, după ce o maşină de teren marca Mercedes a ieşit de pe DN 1 în zona Nistoreşti şi a ajuns pe linia ferată, doborând un stâlp care susţine firele electrice ale CFR.



Potrivit şefului Diviziei tehnice din cadrul Regionalei CFR Bucureşti, Laurenţiu Maraloi, în urma incidentului, stâlpul care susţine firele electrice a fost retezat de la nivelul solului, la faţa locului urmând să ajungă drezine ale CFR, care să ridice stâlpul de pe linia de contact, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Laurenţiu Maraloi a declarat că, deocamdată, doar trenul rapid Viena - Bucureşti, care deja avea întârziere, înregistrează întârzieri, însă "cu siguranţă vor fi şi alte trenuri care nu vor ajunge la timp la destinaţii".

Potrivit sursei citate, trenul Viena - Bucureşti va fi tractat de o locomotivă Diesel care va fi adusă de la Ploieşti şi va prelua garnitura către Bucureşti.

Aceeaşi sursă a precizat că operaţiunea de refacere a instalaţiei electrice în zonă va fi una de durată, Laurenţiu Maraloi estimând că trenurile care vor circula duminică până la miezul nopţii vor avea întârzieri.

Maraloi a explicat că, după ce drezinele vor ridica stâlpul doborât pe linia ferată, trenurile care trec prin zonă vor fi tractate de locomotive Diesel. De asemeena, alte două trenuri vor fi oprite în gări din cauza acestui accident. Este vorba despre un rapid care se îndreaptă către Cluj şi care va fi oprit în gara din Câmpina şi de un tren personal care va fi oprit în staţia CF Valea Largă, cele două garnituri urmând a fi tractate de locomotive Diesel.

Pe respectivul tronson în această perioadă era practicabil, până la producerea accidentului, un singur fir al liniei ferate, la cel de-al doilea desfăşurându-se lucrări de reabilitare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Neacşu, a afirmat că trei echipaje ale ISU s-au deplasat de urgenţă la locul accidentului, pompierii asigurându-se că nu există scurgeri de motorină.

Raluca Neacşu a mai spus că în urma accidentului trei pasageri aflaţi în autoturism au fost răniţi. Unul dintre aceştia a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti, altul a fost dus la Spitalul din Câmpina, iar cea de-a treia victimă, rănită uşor, a rămas la locul accidentului, nefiind nevoie de transportarea acesteia la spital.
Mediafax

×
Subiecte în articol: verde!