x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cişmigiul, şantier misterios

Cişmigiul, şantier misterios

de Petru Zoltan    |    28 Iun 2008   •   00:00
Cişmigiul, şantier misterios

Proaspăt instalat în funcţia de primar al Capitalei, Sorin Oprescu s-a întîlnit miercuri cu Virgil Cîrstea, directorul Administraţiei Lacuri şi Parcuri, pentru a verifica aprobările construcţiilor din parcurile bucureştene.



Proaspăt instalat în funcţia de primar al Capitalei, Sorin Oprescu s-a întîlnit miercuri cu Virgil Cîrstea, directorul Administraţiei Lacuri şi Parcuri, pentru a verifica aprobările construcţiilor din parcurile bucureştene. Cu toate acestea, în Parcul Cişmigiu se lucrează de zor la amenajarea unei terase pe malul lacului, lîngă debarcader, cu acordul tacit al lui Virgil Cîrstea. Terasa este amenajată în jurul unui chioşc de epocă de care autorităţile au uitat. Chioşcurile de epocă din Cişmigiu au fost închiriate de patronii restaurantului Ocasion de la Vasile Halas. Patronii restaurantului Ocasion sînt Nikolaus Werter şi Daniel Apostol Radu, ambii apropiaţi ai lui Cîrstea. Anchetele Jurnalului Naţional au dezvăluit în urmă cu un an că printre acţionari figura şi Mihai Ancuţa, nepotul lui Virgil Cîrstea.

Contactat telefonic, Nikolaus Werter a spus că în zona debarcaderului din Parcul Cişmigiu nu se contruieşte nimic: "Acolo repară proprietarul. Oamenii nu muncesc pentru mine. Acolo se repară nişte lemne. Nu se construieşte nimic. Acolo o să fac chioşcuri de răcoritoare. Eu aşa le-am luat de la domnul Halas. Nici nu am contract, decît de la 1 iulie 2008. Domnul Halas este proprietar. Eu le-am închiriat. Muncitorii zic că lucrează pentru mine, dar eu mă mai duc pe acolo. Eu nu am nici un chioşc în parc deocamdată". La rîndul său, Vasile Halas nu a vrut să ne spună ce se amenajează pe malul Lacului Cişmigiu. În schimb, a declarat: "Sîntem proprietari sută la sută. Mi se pare normal să fiu proprietar, pentru că chioşcurile le-am cumpărat de la o întrepindere de stat".

INCREDIBIL. Chioşcurile de epocă din Parcul Cişmigiu au fost intabulate de familia Halas. Mai mult, au şi număr cadastral. În acte, chioşcurile au fost intabulate cu acordul Primăriei Capitalei pe Strada Ştirbei Vodă, numărul 37 A. În anul 2007, Jurnalul Naţional dezvăluia modul prin care au fost intabulate chioşcurile de epocă de către familia Halas. Atunci, Camelia Halas ne-a declarat că: "Avem intabulare, număr cadastral pe adresa Ştirbei Vodă, nu mai ştiu exact numărul. Aşa ni le-a dat de la judecătorie. Ce credeţi, că le-am făcut noi numerele cadastrale? Astea sînt demersurile primăriei, nu e treaba noastră. Aşa cere legea. Nu am cerut noi numere cadastrale. Noi am făcut actele pentru concesiune. Mie nu mi-a cerut nimeni nici un număr cadastral. Eu nu am alergat după număr. Am plătit o firmă care mi-a făcut intabularea şi cadastrul".

Secrete

Jurnalul Naţional a solicitat, în primăvara anului 2007, Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Bucureşti informaţii cu privire la chioşcurile din Parcul Cişmigiu. Se pare că odată primită socilitarea un angajat al Primăriei Capitalei l-a chemat pe Vasile Halas, patronul societăţi Capivox, să-i răspundă la întrebările adresate de reporterii noştri. Această informaţie ne-a fost furnizată chiar de către Vasile Halas: "La domnul director Cîrstea (n.r – directorul ALPAB) nu se poate intra. M-am întîlnit o dată cu el, cînd am fost cu Camelia. Erau mai mulţi acolo. Mi-au spus: «Măi, vă caută cineva de la Jurnalul Naţional şi trebuie să răspundeţi la nişte întrebări»". Vasile Halas nu a vrut să ne spună cine i-a cerut ajutorul în rezolvarea "dilemei" la care au fost supuşi angajaţii Primăriei Capitalei de către Jurnalul Naţional. Cert este că Vasile Halas i-a scos din încurcătură.

×
Subiecte în articol: observator halas vasile halas