x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu a dezvăluit ce se întâmplă cu alocațiile, dar și cu pensiile în 2022

Cîțu a dezvăluit ce se întâmplă cu alocațiile, dar și cu pensiile în 2022

13 Noi 2021   •   12:34
Cîțu a dezvăluit ce se întâmplă cu alocațiile, dar și cu pensiile în 2022
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a declarat sambătă că anul viitor este posibilă creșterea pensiilor și a alocațiilor, majorări solicitate, de altfel, de social-democrați, însă avertizează că orice majorare ține și de "sistemul de performanță".

 

"În 2022, cu siguranță vor crește pensiile, alocațiile. Discutăm și de celelalte. La fel salariile de la sectorul bugetar. Putem să agreăm o creștere dacă vine la pachet cu o reformă la sectorul de administrație. Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță", a declarat Florin Cîțu, sâmbătă.

Declarațiile au fost sâmbătă înaintea discuțiilor dintre reprezentanții PNL și PSD.

„Nu există niciun argument astăzi de a schimba sistemul fiscal și, repet, acest sistem fiscal pe care îl propune astăzi PSD a fost în programul de guvernare 2017-2019 și nu s-a implementat ceea ce mie îmi spune că nu se dorește... Nu văd de ce astăzi trebuie să revenim asupra lor dacă nu au fost aplicate în timpul guvernării PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Discuții sunt și despre creșterea pensiilor. Trebuie să fie un sistem sustenabil, vom căuta surse de finanțare, dar nu prin majorări de taxe, a explicat Florin Cîțu.

Premierul interimar a mai spus că nu știe dacă PNRR poate fi renegociat, așa cum a solicitat PSD.

„Eu știu că nu, dacă PSD are influență la Comisia Europeană, vom vedea”, a adăugat Florin Cîțu.

Echipele de la PSD și PNL negociază sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

.

×
Subiecte în articol: florin citu pensii alocatii