x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu despre certificatul verde: Nu văd o problemă aici

Cîțu despre certificatul verde: Nu văd o problemă aici

17 Mar 2021   •   15:54
Cîțu despre certificatul verde: Nu văd o problemă aici
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu spune despre propunerea Comisiei Europene de creare a unui certificat „verde” pentru a facilita libera circulație în condiții de siguranță că nu vede „o problemă aici”.

Premierul a afirmat că certificatul prevede mai multe posibilități de a intra într-o țară - vaccin, test negativ sau o persoană care a trecut prin boală -: „nu este vorba doar despre un vaccin, este vorba despre mai multe forme care au existat și anul trecut. Au existat țări care anul trecut acceptau și teste. Și noi acceptăm teste, de exemplu, persoanele care vin din afara Uniunii Europene și sunt testate pot să vină în România”.

„Deci nu văd o problemă aici. Era vorba despre un pașaport care nu există în acest moment și nu a fost aprobat nicăieri”, a adăugat Cîțu.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, proiectul „certificatului verde digital", un instrument „nediscriminatoriu" şi „temporar", care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul UE, ar urma să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar.

×
Subiecte în articol: florin citu